11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportZidane, cel mai bun jucator european

Zidane, cel mai bun jucator european

Zinedine Zidane, mijlocasul francez al echipei Real Madrid, a ocupat primul loc in clasamentul celor mai buni fotbalisti europeni din ultimii 50 de ani, potrivit unui sondaj realizat de UEFA pe internet. Anuntul a fost facut in cadrul ceremoniei de deschidere a celui de-al 28-lea congres al UEFA, dedicat implinirii a 50 de ani de la infiintarea acestui for.

Pentru a marca acest eveniment, UEFA a dorit sa realizeze un clasament al celor mai buni 50 de jucatori europeni din ultimii 50 de ani. Astfel, „internautilor“ le-a fost propusa o lista cu 250 de nume de fotbalisti, numarul total al accesarilor ridicindu-se in final la aproximativ sapte milioane. Zidane a fost plasat de 123.582 de ori pe prima pozitie a acestei ierarhii, devansindu-l cu aproximativ 4.000 de voturi pe fostul capitan al nationalei Germaniei, Franz Beckenbauer.

„Este extraordinar ca am fost ales drept cel mai bun fotbalist european din ultimii 50 de ani. Este o surpriza pentru mine. Asta imi spune ca oamenii simt aceeasi placere atunci cind ma vad pe teren ca mine atunci cind joc“, a spus Zidane intr-un mesaj video transmis participantilor la ceremonie.

Zidane, campion mondial si european cu nationala Frantei, va primi, in mod simbolic, un trofeu si o suma de bani, care va fi apoi donata pentru crearea unui centru de formare a jucatorilor in Timorul Oriental.

Fostul international roman Gheorghe Hagi a ocupat pozitia a 28-a in acest clasament.

Primii zece fotbalisti clasati in sondajul UEFA sint urmatorii: 1. Zinedine Zidane (Franta), 2. Franz Beckenbauer (Germania), 3. Johan Cruyff (Olanda), 4. Marco van Basten (Olanda), 5. Dino Zoff (Italia), 6. Alfredo di Stefano (Spania), 7. Eusebio (Portugalia), 8. Lev Iasin (URSS), 9. Michel Platini (Franta), 10. Paolo Maldini (Italia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS