10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDemiteri la McLaren-Mercedes

Demiteri la McLaren-Mercedes

Scuderia de Formula 1 McLaren-Mercedes l-a concediat pe responsabilul departamentului sau de motoare, patronul constructorului Mercedes-Ilmor, Hans-Ulrich Maik. „Aceasta este prima consecinta vizibila a debutului catastrofal al sezonului“, scrie cotidianul Frankfurter Rundschau.

In primele trei etape ale CM de Formula 1, echipa McLaren-Mercedes a inregistrat trei abandonuri si ocupa locul cinci in clasament, cu patru puncte. Cei doi piloti ai scuderiei, britanicul David Coulthard si finlandezul Kimi Raikkonen, ocupa locul opt in clasament, cu patru puncte, respectiv 13, fara nici un punct.

Intr-un interviu acordat revistei germane Stern, un oficial al firmei de automobile Mercedes, Norbert Haug, a admis ca in procesul de creare a monopostului McLaren-Mercedes MP4/19, care concureaza in actuala editie a CM de F1, s-au comis „anumite greseli“. „Am facut greseli si de aceea avem probleme tehnice. Am vrut sa facem un pas imens pe calea dezvoltarii automobilelor, dar poate ca a fost un pas prea mare“, a spus Haug. Acesta a adaugat ca nu crede ca monoposturile echipei McLaren-Mercedes vor obtine un loc bun pe grila de start a Marelui Premiu al statului San Marino.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS