14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTriumf pentru gimnastii romani

Triumf pentru gimnastii romani

Campionatele Europene masculine de gimnastica artistica, desfasurate in Slovenia, la Ljubljana, s-au incheiat cu un adevarat triumf pentru reprezentantii Romaniei, care au ocupat locul intii pe natiuni, cu cinci medalii de aur, obtinute in urma victoriilor in concursul pe echipe, la individual compus (Marian Dragulescu) si la trei dintre finalele pe aparate (Marian Dragulescu – 2, Ioan Suciu). In clasamentul pe medalii, Romania ocupa locul 1, cu cinci medalii de aur, urmata de Grecia – doua medalii de aur, Rusia, Ucraina si Slovenia – cu cite o medalie de aur.

Marian Dragulescu, un artist desavirsit

Vedeta incontestabila a competitiei a fost gimnastul roman Marian Dragulescu, care a cistigat patru medalii de aur. Vineri, el si-a adus o contributie decisiva la succesul echipei noastre, apoi a cucerit, simbata, titlul de campion european absolut la individual compus, iar duminica, in concursul pe aparate, a fost invingator la sol si sarituri.

In proba de sol, Marian Dragulescu a fost notat cu 9,775 de puncte, dupa un exercitiu de mare dificultate si prestanta artistica, realizat cu o tehnica bine cizelata. Medalia de argint a revenit sportivului bulgar Iordan Iovcev – 9,675 puncte, iar cea de bronz, spaniolului Rafael Martinez – 9,637 puncte.

Reusind cea mai frumoasa saritura la actuala editie a Campionatelor Europene de gimnastica, Marian Dragulescu s-a intrecut pe el insusi si a fost notat cu 9,756 puncte. Specialist recunoscut la acest aparat, Dragulescu s facut o saritura cu trei piruete si aterizare perfecta la prima incercare. Locul al doilea a fost ocupat de rusul Evgheni Sapronenko – 9,662 puncte, iar pozitia a treia a revenit polonezului Leszek Blanik – 9,643 puncte.

Specialistii, dar si publicul au apreciat maiestria sportivului roman, aplaudat la scena deschisa pentru exercitiile sale, executate cu o plastica impecabila, eleganta si tehnica perfecta.

Ioan Suciu a incheiat seria victoriilor romanesti

A cincea medalie a culorilor romanesti, si aceasta tot de aur, a fost obtinuta de Ioan Suciu, la cal cu minere, proba la care a primit 9,725 puncte. Pe locurile urmatoare s-au situat Alberto Busnari (Italia) – 9,712 puncte si Krisztian Berki (Ungaria) – 9,700 puncte. Principalul favorit, romanul Marius Urzica, a ocupat locul opt, cu 9,625 puncte.

In proba de inele au fost atribuit doua medalii de aur, pe locul intii clasindu-se, la egalitate, sportivul grec Demostenis Tampakos si rusul Aleksandr Saloskin, in timp ce bronzul a revenit italianului Mateo Morandi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS