14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Rezerva de lux

Surprinzator pentru unii, Mircea Rednic a renuntat dupa primele doua meciuri pe banca Universitatii la „decarul“ Ovidiu Stinga. Astfel, asa cum intuiam in avancronica de marti, „Puriul“ a ales sa inceapa partida cu Rapid cu tinarul Vigariu, „rupindu-l“ pe Stinga de linga ceilalti mijlocasi consacrati ai echipei, Plesan si Bundea.

De fapt, preferind aceasta formula, Rednic a modificat putin si registrul tactic, fortind jucatorii de margine, Bolohan si Preda, sa intareasca linia mediana pentru a-i permite lui Vigariu sa-l sprijine de pe dreapta pe Njock, rol similar cu cel al lui Borbely pe stinga.

Practic, in respectivul desen tactic lui Ovidiu Stinga ii era imposibil sa-si gaseasca locul. Pentru ca, desi este mult mai tehnic si mai experimentat decit Alin Vigariu, virsta nu-i mai permite lui Ovidiu sa se compare la viteza si tenacitate cu tinarul sau coleg. De fapt, cam aceleasi deficiente l-au indepartat si pe Lutu de formula de baza, semn ca Rednic isi doreste in primul rind jucatori care sa alerge nonstop pentru echipa, „mingicarilor“ oferindu-le doar minutele din finaluri.

Oricum, desi s-a vazut limpede ca lui Stinga nu-i prea convine statutul de rezerva de lux, se aude ca el a inteles, totusi, esenta strategiei lui Rednic. Daca va rezista si nu va izbucni cum a facut-o pe vremea lui Cirtu, cu siguranta ca Ovidiu Stinga va fi oprit in lot si pentru campionatul urmator. Mai ales ca actualul antrenor, desi este recunoscut ca un tip care promoveaza cu curaj tinerii, a repetat deseori ca, in momentele dificile, jucatorii cu experienta au rol decisiv. Iar Universitatea va avea cu siguranta nevoie de versatul Stinga, un fotbalist care, cu zece ani in urma, era cu mult peste majoritatea tinerilor din echipa actuala a alb-albastrilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS