6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii au furat Cupa din '94!

Oltenii au furat Cupa din ’94!


Destul de multe meciuri ale Universitatii cu Gloria Bistrita au fost suspectate de o anume reciprocitate (in campionat). In palmaresul intilnirilor directe dintre cele doua echipe la Bistrita, oltenii au obtinut doar o victorie (2-1, 2001/2002), in restul meciurilor cistigind gazdele. Oltenii s-au intilnit cu Gloria Bistrita si intr-o finala a Cupei Romaniei, editia 1993/1994. In acel sezon, oltenii s-au clasat pe locul doi in campionat (campioana a fost Steaua), iar Gloria, prin abilitatile manageriale ale lui Jean Padureanu, s-a situat la mijlocul clasamentului (locul sapte). Cu un an inainte, 1992/1993, oltenii au cistigat Cupa Romaniei, 2-0 cu Dacia Unirea Braila (goluri: Vasc si Craioveanu), acel trofeu raminind, din pacate, ultimul adus in Banie.

Desi pornea favorita si in finala Cupei Romaniei din 1994, oltenii au pierdut in fata modestei Gloria. Bistritenii au marcat in prima repriza un gol (Ilea, min. 26), iar, surprinzator, Universitatea n-a reusit pina la finalul partidei nici macar sa egaleze, meciul acela raminind si pina astazi un mister, cu destul de multe semne de intrebare. Suspiciuni au fost – asa-i in fotbal, nu? -, dar nimic nu s-a dovedit. Oricum, dupa acea finala a fost destituit antrenorul de atunci al Universitatii, Marian Bondrea (in prezent la Al Hilal).

De ce reamintim acum toate aceste amanunte? Pentru faptul ca in sala Consiliului de Administratie al FC Universitatea (unde se desfasoara si conferintele de presa), exista o fotografie a echipei Universitatea cu un inscris care ne-a bulversat: „Universitatea, cistigatoare a Cupei Romaniei, 1994“. Asa ar fi trebuit, asta e altceva…

Si inca o nedumerire: biroul unde regretatul Petre Deselnicu ne intimpina cu nelipsitu-i zimbet pe buze a fost numit „Biroul Petre Deselnicu“. Frumos gest in memoria lui Deselnicu. Numai ca cineva a inlocuit tablita cu inscrisul „Biroul Petre Deselnicu“ cu un anunt „original“: „RUGAM – Respectati confidentialitatea cabinetelor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS