13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStephane Peterhansel a revenit in virful ierarhiei

Stephane Peterhansel a revenit in virful ierarhiei

Etapa a 8-a a Raliului raid Dakar 2004 s-a disputat joi, intre localitatile Atar si Tidjikja din Mauritania, pe un traseu de 393 km, care a avut doua legaturi de 34 km, respectiv, 4 km, si o proba speciala de 355 km. Aceasta etapa a fost cistigata de francezul Stephane Peterhansel (Mitsubishi), la sectiunea auto, spaniolul Nani Roma (KTM), la clasa moto, si de cehul Karel Loprais (Tatra) in competitia camioanelor.

Cronometrat cu timpul de cinci ore, un minut si 25 de secunde, Peterhansel a devansat-o, cu 28 de minute si 51 de secunde, pe germana Jutta Kleinschmidt (Volkswagen) si, cu 32 de minute si 21 de secunde, pe belgianul Gregoire De Mevius (BMW).

La sectiunea moto, spaniolul Nani Roma a fost inregistrat cu timpul de cinci ore, 38 de minute si sapte secunde, devansindu-i pe francezii Jean Brucy (KTM) – la sase minute si doua secunde – si Richard Sainct (KTM) – la sapte minute si 58 de secunde. Cehul Karel Loprais a cistigat cursa camioanelor cu timpul de sase ore, 42 de minute si 32 de secunde. El a fost urmat de rusul Tchaguine (Kamaz) – la doua minute si 54 de secunde – si de brazilianul De Azevedo (Tatra) – la sase minute si trei secunde.

Peterhansel, Roma si Tchaguine sint lideri

In clasamentul general al sectiunii auto, pe primul loc a revenit Stephane Peterhansel (Mitsubishi), urmat, la o ora, patru minute si 38 de secunde, de Gregoire De Mevius (BMW) si, la o ora, 22 de minute si 32 de secunde, de japonezul Hiroshi Masuoka (Mitsubishi), fostul lider, care a fost nevoit sa traga pe dreapta aproximativ o ora din cauza unor probleme mecanice.

Pe prima pozitie in clasamentul general al clasei moto a urcat Nani Roma (KTM), urmat, la opt minute si 16 secunde, de Richard Sainct (KTM) si, la 14 minute si 25 de secunde, de Jean Brucy (KTM). Fostul lider, francezul Cyril Despres (KTM), care a avut o intirziere de o ora, 23 de minute si opt secunde, a coborit pe locul al saptelea.

Vladimir Tchaguine (Kamaz) s-a instalat confortabil in fotoliul de lider al competitiei camioanelor, pozitiile urmatoare fiind ocupate de brazilianul De Azevedo (Tatra) – la 43 de minute si 30 de secunde – si de cehul Loprais (Tatra) – la o ora, 43 de minute si 42 de secunde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS