22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRanieri are mina libera sa cumpere orice jucator vrea

Ranieri are mina libera sa cumpere orice jucator vrea

• Potrivit cotidianului The Sun, Claudio Ranieri este interesat sa cumpere un fundas central de clasa, pentru a-l inlocui pe Marcel Desailly

Patronul lui Chelsea, miliardarul rus Roman Abramovici, si-a mai trecut in cont o „nebunie“, transmitindu-i antrenorului Claudio Ranieri ca, pentru a-si salva functia, poate cheltui oriciti bani doreste pentru transferuri de jucatori, informeaza cotidianul englez The Sun.

„Abramovici si-a deschis din nou carnetul de cecuri si i-a spus lui Ranieri sa inceapa sa cumpere jucatori in perioada de transferari, pentru a-si salva functia. Ranieri a reactionat facind imediat o oferta de 12,6 milioane de lire sterline pentru fundasul Lucio de la Santos, insa aceasta miscare ar putea fi prima din multele transferuri care s-ar adauga la suma de 112 milioane de lire cheltuite in vara“, noteaza sursa amintita.

O persoana din anturajul lui Abramovici, citata de presa engleza, a declarat insa ca Ranieri nu va fi demis in viitorul apropiat, chiar daca Chelsea va pierde urmatoarele doua meciuri, cu Leicester in campionat si cu Watford in Cupa Angliei.

„Roman nu se asteapta sa cistige tot in acest an. Asteapta semne ca echipa este de perspectiva si sa cistige trofee in timp. Cind Roman pune bani la dispozitie, asteapta sa fie cheltuiti. Chelsea nu este diferita de alt club. Vom plati pretul corect pentru fiecare jucator, insa nu vom cheltui 25 de milioane de lire sterline pentru un fotbalist care valoreaza patru”, a spus aceasta.

„Roman nu este deloc fericit. Nu se astepta ca echipa sa sa mearga atit de prost. Cu siguranta nu a zimbit dupa ultimul meci, desi nici nu a tipat, intrucit nu ii sta in obicei. Cu toate acestea, este putin probabil sa faca vreo schimbare in conducerea tehnica, acest lucru nefiind discutat“, a adaugat apropiatul lui Abramovici.

Antrenorul italian a fost criticat de fostele glorii ale lui Chelsea

In ceea ce priveste campania de achizitii pe care o va porni Claudio Ranieri, cotidianul The Mirror scrie ca prioritatea numarul unu o constituie aducerea unui atacant de top, dupa ce Hernan Crespo s-a reaccidentat, iar Adrian Mutu nu a mai inscris de 13 etape, dar sint vizati si un fundas central, un fundas dreapta si un portar.

The Sun noteaza ca Ranieri este disperat sa cumpere un fundas central de clasa, pentru a-l inlocui pe Marcel Desailly. „Valencia a respins oferta de opt milioane de lire sterline pentru Ayala, iar transferul lui Cristian Chivu de la Roma a esuat, dar Ranieri crede ca asul brazilian Lucio poate fi raspunsul. De asemenea, el si-l doreste pe portarul ceh Petr Cech, chiar daca Rennes a respins o oferta de 6,5 milioane de lire.

Fostul mare jucator al lui Chelsea, Ron Harris, crede insa ca sumele mari de bani care vor fi cheltuite nu ii vor salva postul lui Ranieri, daca Chelsea nu va cistiga un trofeu in acest sezon. O alta fosta glorie a gruparii londoneze, Peter Osgood, l-a invinuit pe tehnicianul italian pentru ca schimba echipa prea des. „O anumita formula cistiga, iar el o schimba. E ridicol!“, a comentat Osgood.

Ranieri este nemultumit de atitudinea lui Crespo

Revenind „in bucataria“ clubului londonez, tehnicianul italian Claudio Ranieri l-a acuzat de neprofesionalism pe atacantul argentinian Hernan Crespo, care a insistat sa joace in meciul de miercuri cu Liverpool, pierdut de Chelsea cu 1-0, si a parasit terenul schiopatind, dupa zece minute. „Este trist. Hernan mi-a spus ca este OK, dar acum nu va juca trei saptamini. A dovedit un comportament neprofesionist, desi a vrut sa joace“, a declarat Ranieri presei britanice.

Crespo l-a anuntat pe Ranieri ca este accidentat la gamba, cu o zi inainte de meciul cu Liverpool, dar l-a asigurat ca va fi recuperat la ora meciului. Accidentarea lui Crespo ii provoaca dureri de cap antrenorului italian, atacul londonezilor fiind afectat si de lipsa de eficacitate a internationalului roman Adrian Mutu, care nu s-a mai intilnit cu golul din 1 noiembrie 2003.

In privinta atacului, s-a vorbit, la un moment dat, si de brazilianul Ronaldo, insa acesta a dezmintit zvonurile privind o intilnire cu reprezentantii lui Chelsea, cu prilejul vizitei efectuate la Londra la debutul acestei saptamini.

Atacantului lui Real Madrid a precizat ca nu a luat cina cu nimeni de la „albastri“ si calatoreste la Londra, intrucit are obligatii contractuale cu firma Nike, dar si o serie de afaceri personale. Ronaldo chiar a insistat ca nu doreste sa plece de la Real Madrid inainte de incheierea contractului sau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS