10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPromovare inainte de termen?

Promovare inainte de termen?

„Gasca nebuna“ din Regie, acum cu Gabi Balint la timona, parea favorita certa la promovare, dar acum Sportul este aproape de decimare: antrenorii Dan Petrescu si Cezar Zamfir au plecat din Regie in Giulesti, luindu-l cu ei si pe fundasul Galamaz, dar si alti patru fotbalisti sint pe punctul de a pleca de la Sportul la Rapid sau in provincie: V. Negru, G. Bucur, Mazilu si Maxim. Iar Dinamo si-l doreste pe Cr. Lazar. Pentru Pandurii Tirgu Jiu, aceasta posibila decimare a lotului Sportului ar fi un fel de mana cereasca. Emil Sandoi a raspuns intrebarilor GdS.

– Prin posibila decimare a Sportului, cresc sansele de promovare a echipei Pandurii?

– Ma rog… Sanse de promovare in A? In vara anului trecut, cind am preluat formatia din Tirgu Jiu, altceva discutam si analizam cu oficialii clubului Pandurii. Le-am si spus: „Sa stam pina la iarna, nu se prea stiu valorile din seria noastra“. M-am dus la Tirgu Jiu, imi place sa repet, pentru a face performanta, dar n-am convenit ca in sezonul 2003/2004 sa atacam promovarea, ci in sezonul urmator.

– Bine, dar Pandurii sint acum pe locul doi, iar acum, repet, s-ar parea ca altele ar putea fi sansele de promovare.

– Ramine de vazut, returul o va demonstra. Este posibil ca Sportul sa piarda citiva jucatori, dar ei au un centru puternic de juniori si probabil ca se vor gasi solutii de inlocuire. Derbiul din retur este programat la Tirgu Jiu. Deci, ne jucam sansa pina in ultima etapa de campionat. Oricum, fiecare meci l-am abordat cu gindul numai la victorie, asa cum vom face si in retur. In anii precedenti, alta a fost abordarea: incercarea de a se cistiga meciurile de acasa, iar in deplasare – o baricadare in aparare si la ce o iesi in faza de atac. In acest tur, am facut pasi importanti in fotbal. Sa nu uitam ca Pandurii reprezinta un club mic, fara palmares, fara traditii!

– Ce achizitii are in vedere acum Pandurii? Se aude ca pe lista ar fi Verdes, Miclea, Tibi Lung. Este adevarat?

– S-au purtat doar unele discutii. Nimic concret deocamdata. Exista intentia completarii lotului cu citiva jucatori, dar nu pot da nume in acest moment.

– Ce va aplica antrenorul Sandoi la Pandurii Tirgu Jiu din ceea ce s-a documentat la AS Roma pentru licenta PRO? Nu este o intrebare ironica.

– Incep prin a spune ca acest stagiu de la AS Roma mi-a prins destul de bine, asa cum mi-a prins bine si cel din primavara anului trecut de la Parma. Trebuie si noi, antrenorii, sa ne verificam din cind in cind deoarece este posibil ca la un moment dat sa facem si greseli. Altfel, nu se poate face comparatie intre AS Roma si Pandurii Tirgu Jiu…

– Normal, alta era insa intrebarea…

– N-as vrea sa par lipsit de modestie, dar ca metode de antrenament nu este diferenta mare intre antrenorii romani si cei straini. Ce voi aplica la Pandurii din cele vazute la antrenamentele lui Capello? Ce am invatat! Nu stiu prea bine ce sa raspund. Fiecare antrenor are filosofia lui, ca sa zic asa. Totul tine de multe probleme, de la meci la meci s.a.m.d., nu ca as fi secretos acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS