16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii iau cu asalt Budapesta

Oltenii iau cu asalt Budapesta

In acest week-end, sportivii care se pregatesc la Centrul Olimpic de Spada din Banie vor participa la un puternic concurs de Cupa Mondiala, rezervat juniorilor, care se va disputa la Budapesta si va fi dotat cu trofeul „Herakle“. In competitie vor intra peste 200 de sportivi, de fapt cam tot ce are mai bun spada mondiala, la nivel juvenil.

Romania se va prezenta cu doua echipe, una de baieti, condusa de antrenorul Dumitru Popescu, care ii va avea in componenta pe oltenii Alin Zbircia si Otto Tardi si pe satmareanul Andrian Pop, si alta de fete, cu Loredana Iordachioiu, Georgiana Stan si stelistele Ana Maria Brinza si Simona Alexandru. Din delegatia junioarelor, condusa de antrenorul Ionel Barbosu, mai fac parte inca doua craiovence, Madalina Iordachioiu si Oana Puiu, care vor face insa deplasarea in capitala Ungariei pe cont propriu.

Fetele vor intra in concurs astazi, iar baietii, miine, sperantele cele mai mari de a obtine rezultate notabile venind dinspre delegatia feminina, care are in componenta o campioana si o vicecampioana europeana, Ana Marian Brinza, respectiv Loredana Iordachioiu, acestea, impreuna cu Madalina Iordachioiu si Oana Puiu, formind si echipa Romaniei care a cucerit titlul european la CE de la Porec, Croatia.

„Desi va fi un concurs dificil, practic cel mai important al anului competitional dupa Campionatele Mondiale si cele Europene, vom incerca sa ne demonstram valoarea, mai ales ca rezultatele bune pot aduce puncte importante in vederea unei eventuale participari la Jocurile Olimpice de la Atena“, a precizat Mircea Alecu, coordonatorul COS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS