15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNoblesse oblige...

Noblesse oblige…

Craiova a avut doua echipe in prima liga, in sezoanele ’91/’92, ’92/’93 si ’93/’94: Universitatea si Electro. Au fost atunci voci care pretindeau ca n-are sens ca intr-un oras de provincie sa fiinteze doua formatii de Divizia A, argumentele invocate fiind destul de puerile.

Atunci, in chiar primul sezon de A, ’91/’92, nou-promovata Electroputere s-a clasat pe locul trei, la egalitate de puncte (39) cu ocupanta locului patru, Universitatea Craiova! Ambele echipe din Banie au jucat atunci in Cupa UEFA, stadionul „Central“ gazduind meciurile celor doua echipe, in Craiova existind atunci o emulatie deosebita pentru fotbal. De ce? Cu un an inainte, Universitatea reusise sa cucereasca al doilea event din istorie, ’90/’91, iar Electro a avut un traseu senzational: din C a urcat, an de an, pina in A, iar in chiar primul sezon petrecut in prima liga s-a calificat in cupele europene! Din pacate, de atunci oltenii n-au mai reusit asemenea performante. Electro a retrogradat la sfirsitul sezonului ’93/’94, iar Universitatea a mai reusit doar locul doi (’94/’95), locul patru (’95/’96), apoi s-au luptat cu evitarea retrogradarii. A aparut Extensiv (fosta Electro), dar formatia patronata de fratii Mihailescu n-a spart gura tirgului in A: promovata in ’99, a retrogradat dupa sezonul ’99/2000.

Acum, noul patronat al clubului din Parcul „Romanescu“ a schimbat denumirea in FC Craiova si a declarat ca obiectivul este repromovarea (peste doi ani).

In loc de remember: din cauza razboiului, competitiile organizate in perioada ’41-’46 nu au acordat titlul de campioana nationala, dar in sezonul ’42-’43, campioana (neoficiala) a Romaniei a fost FC Craiova! Iata un nume care obliga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS