21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPetele de culoare ale Universitatii

Petele de culoare ale Universitatii

In turul acestui sezon, Universitatea a folosit sase jucatori straini, cei mai multi dintr-o echipa de Divizia A: Guso, Daouda, McBreen, Njock, Biemme si Bengondo. Si cifra putea fi mult mai mare, intrucit prin Banie au fost si alti straini, dar care n-au convins oficialii olteni. De altfel, Universitatea a fost prima echipa care in sezonul ’90 / ’91 a transferat un fotbalist strain, albanezul Rolland Agalliu, si care s-a ales astfel cu un event cucerit in Romania. Revenind la situatia actuala, trebuie spus ca stranierul cel mai bun din campionatul nostru ar putea fi declarat portarul Adnan Guso. Bosniacul a fost titular incontestabil in formatia olteana, iar in statisticile cotidianelor de specialitate a fost deseori inclus in echipa etapei. Avind in „umbra“ sa pe cel mai bun portar al anilor ’80, Silviu Lung, Guso a atras atentia si echipelor din Capitala, dar si a selectionerului Bosniei-Hertegovina, Sliskovici. Capitanul Universitatii, Corneliu Papura, spunea deunazi: „Guso ne da siguranta, este un goal-keeper care i-a exasperat de multe ori pe atacantii adversi“. Guso – care a implinit 28 de ani in 30 noiembrie – are contract cu Universitatea pina in 2005, dar in prezent exista unele oferte pentru el din Belgia si Germania. Petele de culoare ale Univeristatii sint reprezentate de Mariko Daouda – un fundas ivorian puternic – si de Jeremie Njock, gigantul din Camerun, dar care in ultima parte a turului n-a mai fost printre remarcati. Ultimul sosit, Biemme, s-a facut remarcat mai mult prin… muschi si unele duritati, motiv pentru care antrenorul Viorel Hizo l-a ironizat destul de urit…

Pentru Daouda si Njock exista oferte din partea clubului francez Metz, iar pentru Njock, si de la Anvers. Un caz aparte il reprezinta Daniel McBreen. Virf destul de puternic, cu simtul portii, australianul a evoluat destul de timid la inceput, dar evolutiile din ultima perioada l-au trecut la plusurile acestui tur.

Este posibila implementarea si a altor straini (Obinna – Nigeria si Silistera – Columbia), situatie in care la Universitatea s-ar crea o situatie aparte, aproape unica in fotbalul romanesc – peste cinci straini in lot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS