3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportInceput greu de an pentru spadasinele din Banie

Inceput greu de an pentru spadasinele din Banie

Sportivele care se pregatesc la Centrul Olimpic de Spada din Craiova nu au avut parte de o vacanta linistita. Asta pentru ca au avut foarte putin timp de odihna, ele trebuind sa se pregateasca pentru un puternic turneu de Campionat Mondial, care va avea loc la inceputul lunii ianuarie. Pina atunci, o parte dintre spadasine, este vorba despre Loredana Iordachioiu, Iuliana Maceseanu si Ana Maria Brinza, au fost in Grecia, unde, timp de o saptamina, s-au pregatit impreuna cu lotul national al „elenilor“, la invitatia acestora.

Altele s-au prezentat la Bucuresti, la un concurs de selectie pentru stabilirea lotului de juniori al Romaniei, care va participa la competitiile internationale programate la inceputul lui 2004. La acest turneu, intitulat Cupa Federatiei, s-a impus craioveanca Georgiana Stan, care a si fost oprita in lot pentru primul concurs important din anul care vine, Cupa Mondiala din Ungaria.

Acesta va avea loc pe 8 ianuarie, la Budapesta, si va aduna la start aproape tot ce are mai bun spada mondiala. „Este unul dintre cele mai importante turnee ale anului, dupa Campionatele Mondiale si cele Europene, care aduce puncte in vederea participarii la Jocurile Olimpice de la Atena, asa ca fetele au trebuit sa se pregateasca cu toata seriozitatea“, a precizat Mircea Alecu, coordonatorul COS.

La aceasta competitie din tara vecina vor participa craiovencele Georgiana Stan si Loredana Iordachioiu, precum si stelistele Ana Maria Brinza si Simona Alexandru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS