17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportValencia, o nuca tare pentru Besiktas

Valencia, o nuca tare pentru Besiktas

Mircea Lucescu a avut ghinionul de a juca in primavara europeana, in Cupa UEFA, cu puternica Valencia Club de Futbol. Valencia este, in prezent, una din cele mai echilibrate echipe din Europa, avind jucatori care pot face fata la ambele faze ale jocului.

In poarta se afla unul din cei mai buni portari ai Spaniei si poate al Europei, Canizares, dar nici inlocuitorul sau, Palop, nu e de neglijat.

Pe dreapta se afla C. Torres, fundas cu dese urcari in ofensiva. Perechea de fundasi centrali e compusa din argentinienii Ayala si Pellegrini. Primul, capitanul selectionatei argentiniene, un libero experimentat, al doilea un fundas inalt cu dese urcari in atac, mai ales la fazele fixe. Pe stinga, experimentatul Carboni, care in ciuda virstei ramine o piesa de baza in angrenajul Valenciei.

Mijlocul ramine in opinia specialistilor punctul forte. Organizarea jocului incepe inca de la mijlocasii defensivi, internationalii spanioli Baraja, Albelda si Angulo. In functie de adversar, Valencia poate incepe meciul cu toti trei, sau, asa cum a fost cu Haifa, doar cu primii doi. Pe aripi au jucat ca mijlocasi de banda inepuizabilii Rufete si Vincente, tehnici, rapizi si cu ruperi de directie fulgeratoare de pe extrema spre centru. Aimar joaca un fel de virf retras, tehnica si clarviziunea sa permitindu-i sa si coordoneze jocul echipei.

Locul lui John Carew in atac a fost luat deocamdata de Mista, inaintas bine cladit fizic, dar nu foarte tehnic. O alta varianta ca virf e Oliveira, brazilianul fiind ceva mai rapid decit Mista, dar si mai individualist.

Peste toti orchestreaza maestrul Rafa Benitez, antrenor care a preluat munca lui Hector Cuper, dar a stiut sa imprime o stare de spirit lipsita de complexe, lucru care nu prea se intimpla inainte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS