17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChelsea este lidera in Premier League

Chelsea este lidera in Premier League

Patronul echipei Chelsea, Roman Abramovici, a cheltuit 600.000 de lire sterline pentru a-si aduce 400 de prieteni din Rusia la meciul formatiei sale cu Manchester, care s-a disputat duminica, in etapa a 14-a din Premier League. „Tarul“ rus nu a fost dezamagit de „supusii“ sai, Chelsea, la care internationalul roman Adrian Mutu a evoluat ca titular, invingind, cu 1-0, campioana en-titre a Angliei. Golul „albastrilor“ a fost marcat de Frank Lampard, in minutul 30, din lovitura de la 11 metri. Atacantul roman a jucat pina in minutul 79, cind a fost inlocuit cu Jimmy Floyd Hasselbaink.

In urma acestui rezultat, Chelsea Londra a urcat pe primul loc in clasament, cu 35 de puncte, fiind urmata, in ordine, de Arsenal, cu 34 de puncte, si de Manchester United, cu 31 de puncte.

Ranieri este precaut

Antrenorul „albastrilor“, Claudio Ranieri, s-a aratat destul de precaut in declaratii, recunoscind ca ierarhia se poate schimba oricind. „Cred ca toate cele trei echipe din fruntea clasamentului pot schimba pozitiile intre ele acum si la sfirsitul sezonului, dar putem sa ne bucuram, pentru moment, de acest rezultat. Daca vom fi pe primul loc si in luna mai, cind vom juca din nou cu Manchester, voi fi foarte fericit, dar campionatul este foarte lung. Mi-ar placea sa cistig titlul. Daca titlul s-ar decide in acest moment prin numai doua meciuri si ar trebui sa mergem la Manchester si sa jucam returul, am avea o sansa. Dar este prea devreme sa vorbim acum, cu toate ca sintem foarte multumiti de acest rezultat obtinut in fata campioanei“, a spus Ranieri.

Ferguson s-a suparat pe arbitru

Cotidianul britanic The Sun a scris ca antrenorul echipei Manchester, Alex Ferguson, a plecat nervos de pe „Stamford Bridge“, criticindu-l pe arbitrul Alan Wiley, caruia i-a reprosat penaltiul acordat. „De fapt, in sufletul lui, Ferguson era ingrijorat pentru echipa sa, pentru lipsa de actiuni a acesteia“, scrie The Sun. Alex Ferguson a contestat dur prestatia arbitrului. „Este o rusine ca nu am avut un arbitru de top“, a spus Ferguson.

The Sun considera insa ca echipa antrenata de Ranieri a fost superioara la toate capitolele celei pregatite de Ferguson. „Prin penaltiul transformat de Frank Lampard, Chelsea a confirmat noua ordine din Premiership. Chelsea nu a fost doar o cistigatoare merituoasa, ci a fost superioara celor de la United in aproape toate compartimentele. Si toate acestea fara Veron, Desailly, Johnson, Petit, Gudjohnsen“, a notat The Sun.

Mutu trebuia sa execute penaltiul

Antrenorul Claudio Ranieri a spus ca lovitura de la 11 metri acordata echipei Chelsea ar fi trebuit executata de Adrian Mutu. „La noi in echipa exista o ordine in ceea ce priveste executarea loviturilor de la 11 metri. Astfel, primul este Jimmy Floyd Hasselbaink, urmat de Mutu si de Lampard. Cum Hasselbaink nu era in acel moment pe teren, trebuia sa execute Mutu, insa Frank a apucat mingea si a sutat el“, a spus antrenorul Claudio Ranieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS