10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Sport pe scurt

Avind sustinerea COR

Nadia Comaneci candideaza la trofeul „Femeia si Sportul“

La sediul Comitetului Olimpic Roman (COR), a avut loc reuniunea lunara a Comitetului Executiv, la care a fost prezenta Nadia Comaneci, presedinta de onoare al COR, Ion Tiriac, presedintele COR, precum si Octavian Morariu, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport. COR a adresat tuturor Comitetelor Nationale Olimpice o scrisoare prin care se solicita din partea acestora avansarea unei „candidaturi“ pentru trofeul Comitetul International Olimpic „Femeia si Sportul“, premiu ce va fi acordat, in urma jurizarii, in primavara lui 2004, pentru sectiunile continental si universal. COR a decis sa o propuna, din partea Romaniei, pe Nadia Comaneci, personalitate marcanta a sportului si olimpismului romanesc si mondial.

Divizia D Nitela

Programul etapei a 17-a

Prima liga a Campionatului judetean de fotbal Dolj va programa astazi ultima etapa a turului. Daca nu se va impiedica acasa de Victoria Calarasi, lucru putin probabil, Chimia va iesi campioana de toamna, dar mai mult ca sigur ca urmaritoarele sale, „GP“-ul si Unirea Podari, nu-i vor da posibilitatea sa se distanteze mai mult. Meciurile vor incepe la ora12.00 si se vor disputa dupa urmatorul program: Tricolorul Sadova – UT Dabuleni (Vor arbitra: M. Ciobanu – O. Dinu, C. Georgescu. Observator: I. Lazarescu), Avintul RAT Isalnita – CS Sc. F. „GP“ Craiova (R. Impuscatoiu – M. Iliescu, Fl. Buzarnescu. Observator: S. Patrascu), Portul Bechet – Progresul Bailesti (L. Bozdogescu – Fl. Ceausu, D. Petre. Observator: L. Mosoiu), Unirea Podari – Progresul Castranova (I. Ciucu – B. Avramescu, C. Nicola. Observator: V. Bleoanca), Rapid Almaj – ASO Filiasi (I. Ilie – M. Stancescu, C. Nicolae. Observator: I. Padureanu), Recolta Ostroveni – Gaz Metan Pielesti (L. Riza – G. Bece, M. Gecala. Observator: Fl. Modirjac), Progresul Ciupercenii Vechi – Recolta Urzicuta ( Fl. Duinea – C. Firulescu, R. Vitan. Observator: C. Roman), Chimia – Victoria Calarasi ( B. Preotescu – I. Tudorica, A. Stanca. Observator: I. Iordache), ASF Mirsani – Vinatorul Desa (M. Ghita – E. Ghita, C. Mihai. Observator: M. Drimboi).

Volei (m)

Confruntare studenteasca

In cea de-a doua etapa a returului ligii secunde de volei masculin, Universitatea Craiova va avea parte de inca un joc dificil, la Timisoara, unde va intilni, de la ora 12.30, echipa Universitatii din localitate. Banatenii reprezinta una dintre cele mai bune echipe din serie, ei impunindu-se categoric si in partida din tur de la Craiova, scor 3-0. Cu toate acestea, elevii lui Danut Pascu, incurajati de evolutia apreciabila din jocul trecut, merg decisi sa lase o impresie cit mai buna. Din pacate, tehnicianul oltean nu se va putea baza pe singurul ridicator de care dispune, Mihai Bogdan, ramas acasa pentru niste cursuri la facultate, el fiind student la medicina.

Volei (f)

Examen dificil la Cluj

Formatia de volei feminin a Universitatii a parasit de ieri Bania, pentru a „urca“ dealul Feleacului, acolo unde va da piept cu Universitatea Cluj. Echipa clujeana este pe primul loc in serie, si le-a invins fara probleme pe oltence in tur, scor 3-0, si trag pentru promovare, asa ca elevelor lui Adrian Cotoranu le va fi imposibil sa obtina ceva. Oricum, obiectivul echipei craiovene, mentinerea in A2, a fost atins, prin cele doua victorii din fata CNMB Rimnicu Vilcea, de acum fetele evoluind pentru o mai buna omogenizare si pentru a capata un plus de experienta.

Baschet (m)

Disputa cu liderul

Baschetbalistii din Banie sustin astazi un test extrem de dificil, urmind sa intilneasca, pe teren propriu, liderul seriei, formatia CS Rips Timisoara. Partida va incepe la ora 12.30 si se va disputa in Sala sporturilor din Valea Vlaicii, elevii lui Leonard Antoniale fiind decisi sa obtina victoria. In prezent, echipa de baschet a Universitatii Craiova este pe locul trei in Divizia B.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS