10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAproape de o minune

Aproape de o minune

Cupa UEFA, turul II, mansa a 2-a, Dinamo Bucuresti – Spartak Moscova 3-1

• Stadion „Dinamo“, spectatori: 10.000.

• Au marcat: Danciulescu ’29, ’74-p, Iordache ’59 / Parfionov ’86-p.

Dinamo: Preda – Barcauan, Burca (’19, Perenyi), Iordache – Fl. Petre (’35, Grigorie), Tames, Alexa, Semeghin, Zicu – Danciulescu, Cl. Niculescu (’68, Marica). Antrenor: Ioan Andone.

Spartak: Kowalewski – Parfionov, Moises, Mitreski, Kebe – Pavlenko (’71, Danisevski), Trobok, Kalinicenko, Torbinski – Pjanovici, Titov (’46, Stanici). Antrenor: Vladimir Fedotov.

• Cartonase galbene: Danciulescu / Kebe, Torbinski, Kalinicenko.

• Cartonas rosu: Barcauan ’87

• Au arbitrat: C. Kapitanis – A. Christodoulou, A. Xanthou (toti din Cipru).

Dinamo Bucuresti a ratat joi calificarea in turul al treilea al Cupei UEFA, desi a cistigat, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (1-0), meciul disputat cu formatia rusa Spartak Moscova, in mansa a doua a turului secund al competitiei europene. Din pacate, in meciul tur, „ciinii rosii“ au fost invinsi la Moscova, cu scorul de 4-0.

Joi seara, elevii lui Ioan Andone s-au autodepasit si, dupa o jumatate de repriza de tatonare, au deschis scorul in minutul 29 prin Danciulescu, care a reluat la coltul scurt, de la sapte metri, centrarea de pe dreapta a lui Perenyi. Asaltul asupra portii lui Kowalewski a continuat, dar la pauza scorul era doar 1-0 pentru dinamovisti, desi, in minutul 42, Tames a fost la un pas de a majora avantajul, goal-keeper-ul rusilor fiind salvat insa de bara.

In repriza secunda, Iordache (’59) si Danciulescu (’74-p) au mai punctat de doua ori pentru „ciini“, insa iuresul dinamovistilor a fost stopat de Parfionov, care, in minutul 86, a transformat un penalti. Sa mentionam insa ca, imediat dupa ce Danciulescu a transformat lovitura de pedeapsa din minutul 74, Marica a fost faultat in careu, dar arbitrul cipriot Kapitanis a refuzat sa le mai acorde romanilor inca un penalti.

In ciuda acestor erori de arbitraj, trebuie sa recunoastem ca Dinamo a pierdut calificarea din cauza infringerii pe care a suferit-o in meciul tur, cind, pe fondul unor greseli impardonabile ale portarului Delwarte, a incasat patru goluri.

Andone: „N-am avut noroc!“

Antrenorul „ciinilor rosii“, Ioan Andone, a spus la conferinta de presa ca formatia sa ar fi putut obtine calificarea in turul al treilea al Cupei UEFA, daca ar fi avut mai mult noroc. „Am facut o partida extraordinara si am avut posibilitatea de a intoarce rezultatul din tur, ceea ce parea incredibil. A fost cea mai buna partida a echipei de cind sint eu la conducere. Trebuie sa-i felicit pe jucatori pentru ca au crezut si s-au daruit. Nu am ce sa le reprosez. Ne-a lipsit si sansa. Este trist ca am ratat o calificare in care am dominat o echipa o suta de minute din 90“, a spus Andone, care a precizat ca la Moscova a fost pierduta calificarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS