6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal cu gindul la tragediile din Irak si Afganistan

Fotbal cu gindul la tragediile din Irak si Afganistan


Meci amical

Italia – Romania

• Ancona, duminica, ora 21.45 (TVR1 – direct).

• Echipe probabile:

Italia: Toldo (Buffon) – Zambrotta, Nesta, Cannavaro, Oddo – Camoranesi, Gattuso (Perrotta), Totti, C. Zanetti – Vieri, Cassano. Antrenor: G. Trapattoni.

Romania: Lobont – M. Radoi, Chivu, Iencsi, Rat – Fl. Dumitru, Pancu, D. Munteanu, Mitea – Ganea, Mutu. Antrenor: A. Iordanescu.

Ca orice tara occidentala care traieste la intensitate maxima orice eveniment, toata Italia se afla in doliu dupa ce 19 militari peninsulari au fost ucisi in atentatul de miercuri din Irak. Din cauza acestei tragedii, s-a pus chiar problema ca amicalul de duminica sa fie anulat, dar, in cele din urma, italienii au decis sa nu dea peste cap programul unor fotbalisti profesionisti.

Oricum, inclusiv jucatorii lui Trapattoni au parut foarte afectati de tragedia din Irak, ei pierzind la mijlocul saptaminii cu 3-1 amicalul disputat in Polonia cu selectionata tarii gazda.

Duminica, la Ancona, atit italienii, cit si romanii vor evolua cu banderole negre, mai ales ca si noi avem eroii nostri, pe Iosif Fogorasi si Mihail Samuila, militari ucisi in Afganistan, ultimul decedind ieri-dimineata intr-un spital.

Referindu-ne doar la fotbal, este interesant de vazut ce formula de start va prefera Anghel Iordanescu. Mai mult ca sigur, pe dreapta apararii va juca Mirel Radoi, in conditiile in care Contra este accidentat, iar Stoican si-a luat o pauza ciudata dupa ce s-a transferat de la Dinamo la Sahtior Donetk.

Apoi, se sconteaza ca tinarul Nicolae Mitea, ajuns rapid vedeta la Ajax, va fi si el titularizat, chiar daca nu are decit 18 ani. In fata, se va merge probabil tot pe cuplul Ganea – Mutu, desi locul „Ganezului“ este serios amenintat de Florin Bratu, partenerul lui Hakan Sukur in atacul celor de la Galatasaray.

Italienii anunta si ei modificari importante fata de amicalul din Polonia. Trapattoni a lasat sa se inteleaga ca duminica isi va intari echipa cu Totti, Zambrotta si Camoranesi, peninsularii considerind ca Romania este un adversar demn de toata atentia.

Dincolo de valoarea indiscutabila a celor doua selectionate, presa din ultimele zile s-a incapatinat sa transforme amicalul de duminica intr-un duel al vedetelor Totti si Mutu, doi dintre fotbalistii nominalizati pentru Balonul de Aur din acest an. Sa speram ca Mutu se va descurca si de aceasta data, desi, pentru a ajunge acolo unde s-a aflat nu de mult, Romania mai are nevoie de inca doi-trei jucatori de mare calibru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS