14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJucam cu Elvetia, o adversara puternica, dar nu invincibila

Jucam cu Elvetia, o adversara puternica, dar nu invincibila

In urma tragerii la sorti care s-a efectuat la Londra, echipa Romaniei de Cupa Davis va intilni, in perioada 6-8 februarie 2004, la Sala Polivalenta din Bucuresti, reprezentativa Elvetiei, in primul tur al Grupei Mondiale a competitiei. In primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis se vor mai disputa urmatoarele partide: Australia – Suedia, SUA – Austria, Belarus – Rusia, Maroc –

Argentina, Franta – Croatia, Olanda – Canada, Cehia – Spania.

In meciurile directe, conducem cu 2-1

Romania si Elvetia s-au mai intilnit de trei ori pina in prezent, de fiecare data pe zgura, scorul fiind 2-1 in favoarea romanilor. Romania a cistigat intilnirile din 1963 si 1972, cu scorul general de 5-0, dar a pierdut ultima disputa, cu 4-1, in 1989, la Liestal.

Anul acesta, Elvetia a sarbatorit 80 de ani de cind a debutat in Cupa Davis, unde a jucat timp de 14 ani in Grupa Mondiala, cea mai buna performanta inregistrata fiind finala disputata in anul 1992. Elvetienii au jucat, saptamina trecuta, in semifinalele Grupei Mondiale, unde au fost invinsi, cu scorul de 3-2, de Australia. Echipa Elvetiei a fost alcatuita la acest ultim meci din urmatorii jucatori: Roger Federer (nr. 3 in clasamentul ATP Champions Race), Michel Kratochvil (nr. 99 ATP), George Bastl (nr. 225 ATP) si Marc Rosset (nr. 166 ATP), ultimul indeplinind si functia de capitan nejucator.

Romania nu a mai trecut de primul tur al Grupei Mondiale din anul 1983, cind a inregistrat ultima performanta notabila, sferturi de finala. Atunci, echipa romana, formata din actualul presedinte al Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase, si din actualul capitan nejucator al reprezentativei de Cupa Davis, Florin Segarceanu, a pierdut cu 5-0, la Brisbane, pe iarba, in fata Australiei.

Ilie Nastase: „Poate se accidenteaza Federer“

Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase, a spus ca principalul atu al echipei Elvetiei este Roger Federer. „Toate echipele sint extrem de puternice. Chiar daca vom juca pe teren propriu, va fi un meci foarte dificil, mai ales ca Federer este un jucator ce evolueaza foarte bine pe toate suprafetele. Daca se va accidenta Federer va fi o alta poveste. Nu vreau sa fac insa nici un pronostic“, a precizat Ilie Nastase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS