14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportZece romani ne reprezinta in Liga Campionilor

Zece romani ne reprezinta in Liga Campionilor

In urma tragerii la sorti efectuate la Monte Carlo s-a stabilit ca Besiktas Istanbul, formatie antrenata de Mircea Lucescu si la care evolueaza jucatorul Daniel Pancu, va face parte din grupa G a Ligii Campionilor, editia 2003/2004, alaturi de echipele Chelsea, unde joaca Adrian Mutu, Lazio si Sparta Praga.

Alaturi de Mircea Lucescu, alti noua jucatori romani vor fi prezenti la startul fazei grupelor Ligii Campionilor, editia 2003/2004: Gabriel Tamas (Galatasaray Istanbul), Lucian Sinmartean (Panathinaikos Atena), Adrian Mutu (Chelsea Londra), Florin Cernat si Tiberiu Ghioane (ambii de la Dinamo Kiev), Bogdan Lobont si Nicolae Mitea (ambii de la Ajax Amsterdam), Alin Stoica (FC Bruges) si Daniel Pancu (Besiktas Istanbul).

Lucescu este multumit de tragerea la sorti

Mircea Lucescu, antrenorul echipei Besiktas, este multumit de tragerea la sorti a grupelor Ligii Campionilor si a declarat ca si-ar dori ca formatia sa sa se califice in sferturile de finala ale competitiei. „Cine se putea astepta la ceva mai bun? Mi se pare o grupa echilibrata. Cu Lazio avem o revansa de luat dupa meciurile de anul trecut. Chelsea este o echipa cu transferuri senzationale facute de Abramovici, dar, deocamdata, nu este o super-echipa. Deocamdata este o echipa care a transferat valori importante. Ca sa devina o echipa, mai trebuie mult timp. Pentru mine ar fi extraordinar daca am ajunge in sferturile de finala. Pentru o echipa din est ar fi ca si cum ar cistiga cupa“, a spus Lucescu.

Atacantul Adrian Mutu a precizat ca si-a dori ca in optimile de finala ale Ligii Campionilor sa se califice Besiktas si Chelsea. „Sint bucuros ca ii voi intilni pe «Pancone» si pe nea Mircea. Avem mare incredere in noi. Nu spun ca noi sintem favoriti. Noi sintem o echipa in formare, dar asta nu inseamna ca nu sintem o echipa buna. Mi-as dori ca Chelsea si Besiktas sa se califice. Sint romani si de o parte, si de cealalta“, a spus Mutu.

Programul meciurilor

Din fiecare dintre cele opt grupe ale Ligii Campionilor se vor califica in faza optimilor de finala primele doua echipe clasate.

Partidele din faza grupelor Ligii Campionilor se vor disputa in perioada 16 septembrie – 10 decembrie, dupa urmatorul program: Etapa I – 16/17 septembrie; Etapa a II-a – 30 septembrie/1 octombrie; Etapa a III-a – 21/22 octombrie; Etapa a IV-a – 4/5 noiembrie; Etapa a V-a – 25/26 noiembrie; Etapa a VI-a – 9/10 decembrie.

Fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor se vor disputa anul viitor dupa urmatorul program: optimi de finala – 24/25 februarie (turul) – 9/10 martie (returul); sferturi de finala – 23/24 martie (turul) – 6/7 aprilie (returul); semifinale: 20/21 aprilie (turul) – 4/5 mai (returul); finala: 26 mai (Gelsenkirken – Germania).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS