6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRapid a cistigat Supercupa Romaniei

Rapid a cistigat Supercupa Romaniei

Supercupa Romaniei

Rapid – Dinamo 1-0

• Stadion „National, spectatori: 16.000.

• A marcat: R. Nita ’92 („gol de aur“).

Rapid: Dolha – Iencsi, Soava, Perja – Brujan, Ziyati, Lutu (’74, Buta), Ilyes, Bordeanu – Makinwa (’46, D. Niculae), Fl. Bratu (’62, R. Nita). Antrenor: M. Rednic.

Dinamo: Delwarte – Okunowo, Burca, Meride – Stoican (’68, Grigorie), Fl. Petre, Alexa, V. Munteanu (’68, Zicu), Perenyi – Danciulescu, Cl. Niculescu. Antrenor: Ioan Andone.

• Au arbitrat: M. Salomir – D. Lazarescu, N. Marodin.

Meciul pentru Supercupa Romaniei, care s-a disputat simbata seara intre campioana Rapid si cistigatoarea Cupei, Dinamo, ne-a relevat doua echipe puternice, care vor avea un cuvint greu de spus in noul sezon. Relatiile de joc nu sint insa pe deplin inchegate la nici una dintre cele doua formatii, shimbarile masive produse in intersezon in loturile rapidistilor si dinamovistilor punindu-si amprenta in acest sens.

Oricum, meciul de simbata seara a fost destul de spectaculos, cu multe actiuni purtate in viteza si cu citeva faze de poarta electrizante, care au „aprins“ tribunele. Rapidistii s-au impus in cel de-al doilea minut de prelungire a partidei, Robert Nita scapind, de la limita ofsaidului, singur cu portarul Delwarte, pe care l-a executat din careu.

Rednic a vrut sa opreasca meciul

La conferinta de presa sustinuta la sfirsitul meciului, antrenorul Rapidului, Mircea Rednic, a spus: „Sint bucuros ca am cistigat Supercupa, dupa un meci bun, cu ritm si cu multe faze de poarta. Rezultatul este bun pentru moralul echipei. A fost un antrenament reusit pentru meciul de miercuri, cu Anderlecht, in care avem sanse de calificare. Echipa joaca din ce in ce mai bine si sint multumit din acest punct de vedere. Este un trofeu pe care mi-l doream, mai ales ca este a doua Supercupa cistigata de mine ca antrenor al Rapidului. Dedic trofeul suporterilor. N-as fi avut nevoie de acest meci, avind in vedere importanta dublei manse cu Anderlecht. Jucatorii au depus un efort foarte mare, au aparut si crampe musculare, iar la un moment dat, cind am vazut ca se intra in prelungiri, am avut chiar intentia sa cer sa se opreasca meciul. Dinamo este mult mai puternica decit in sezonul trecut, in toate compartimentele.“

Grigorie l-a nemultumit pe Andone

Tehnicianul echipei Dinamo, Ioan Andone, a spus: „A fost o partida buna, cu multe ocazii de poarta. Rapid a cistigat un meci pe care consider ca l-ar fi cistigat oricum echipa care marca prima. Ii urez succes Rapidului in meciul cu Anderlecht. Sint multumit de evolutia jucatorilor noi, chiar daca mai au nevoie de timp sa se integreze in jocul echipei. Introducerea lui Grigorie in locul lui Stoican a fost o schimbare neinspirata. Grigorie a evoluat sub asteptari si a pierdut foarte multe mingi. Claudiu Niculescu este cam in urma cu pregatirea fizica, iar portarul Delwarte a avut citeva iesiri tirzii. Sint multumit in schimb de jocul lui Zicu.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS