10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGerhard Aigner si-a anuntat retragerea

Gerhard Aigner si-a anuntat retragerea

Directorul general al Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), germanul Gerhard Aigner, de 60 de ani, a anuntat la inceputul saptaminii, cu ocazia Comitetului executiv de la Roma, ca a decis sa se retraga din aceasta functie la sfirsitul anului.

„Am lucrat in interesul fotbalului timp de 33 de ani si cred ca UEFA se afla pe o directie buna. Acum vreau sa petrec mai mult timp alaturi de familia mea“, a precizat Aigner intr-un comunicat dat publicitatii la finalul reuniunii din capitala Italiei.

Gerhard Aigner a intrat in UEFA pe 1 octombrie 1969, ocupindu-se la inceput de echipele de juniori. El a devenit membru al Comitetului executiv in 1989 si apoi secretar general, zece ani mai tirziu. Din anul 2001, Aigner a fost numit director general, fiind considerat un adevarat „ideolog“ al UEFA si, potrivit unor surse din cadrul forului continental, initiatorul atacurilor la adresa lui Joseph Blatter, presedintele Federatiei Internationale de Fotbal.

„Respect decizia prietenului meu Gerhard Aigner, un coleg loial si un mare servitor al fotbalului european, care a contribuit din plin la succesele inregistrate de UEFA in ultimii 30 de ani“, a afirmat presedintele Uniunii Europene de Fotbal, suedezul Lennart Johansson, de 73 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS