17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Sport pe scurt

Handbal (m), Liga Nationala

Meci greu pentru „U“ Petrolul Craiova

Formatia de handbal masculin „U“ Petrolul Craiova va disputa miine, de la ora 10.00, la Bucuresti, un meci cu echipa Dinamo Bucuresti, din cadrul etapei a treia a returului de campionat. Aceasta partida se anunta destul de dificila pentru elevii antrenorului Sebastian Dobeanu, mai ales ca lotul craiovean este decimat din cauza accidentarilor suferite de Coman, Florea, Stinga si Rusu. Meciul se anunta greu si din cauza diferentei de sase pozitii dintre cele doua echipe, „Universitatea“ fiind clasata in acest moment pe locul noua, iar Dinamo Bucuresti pe locul trei.

CN de lupte pe echipe (juniori)

Prima etapa se desfasoara la Tirgu Jiu

Dupa ce in urma cu un an echipa de luptatori juniori a CS Pandurii ocupa locul trei in clasamentul final, anul acesta Federatia Romana de Lupte a hotarit ca prima etapa din cele patru ale CN sa se desfasoare la Tirgu Jiu. Sala Sporturilor va gazdui in acest week-end cele mai bune echipe de luptatori juniori din tara, printre acestia intrind in concurs si echipa mixta a CSS Tirgu Jiu – CSM Pandurii. Vor lupta la CN de la Tirgu Jiu urmatorii gorjeni pregatiti de antrenorii Alexandru Motorga, Liviu Andrei si Gheorghe Gorjanu: R. Miuti, C. Cioponea, Ad. Staicu, C. Rosca, C. Popa, L. Preoteasa, D. Fulger, L. Salceanu, G. Serbanoiu, F. Sirbu, B. Dodenci si Ov. Stana. Va lipsi din lotul gorjean cel mai bun dintre luptatorii care au contribuit la obtinerea medaliei de anul trecut, Madalin Gorjeanu, care s-a accidentat la antrenamente. Inca de ieri, echipele participante au venit la Tirgu Jiu pentru proba de cintar, astazi fiind programate meciuri pe parcursul intregii zile.

Turneul de tenis de la Cherbourg

Hanescu s-a calificat in sferturile de finala

Tenismanul roman Victor Hanescu s-a calificat in sferturile de finala ale challenger-ului de la Cherbourg (Franta), dotat cu premii de 50.000 de euro, dupa ce a trecut in doua seturi, cu scorul de 6-1, 7-5, de italianul de origine argentiniana Martin Vassallo Arguello. In sferturi, Hanescu va intilni invingatorul dintre belgianul Gilles Elseneer si germanul Nicolas Thomann (numarul sase).

Turneul de tenis de la Dubai

Marat Safin a fost eliminat

In cadrul turului al doilea al turneului international masculin de tenis de la Dubai, dotat cu premii in valoare de 975.000 dolari, rusul Marat Safin, favoritul numarul doi al competitiei, a fost intrecut in trei seturi, 7-5, 4-6, 7-6, de spaniolul Tommy Robredo. Tot in primul tur, favoritul numarul unu Roger Federer (Elvetia) a trecut cu scorul de 6-3, 6-3, de Irakli Labadze (Georgia). Iata si rezultatele inregistrate in turul al doilea: Sjeng Schalken (Olanda / numarul sase) – Fabrice Santoro (Franta): 3-6, 7-6, 7-6; Jiri Novak (Cehia / numarul trei) – Andrei Stoliarov (Rusia): 6-1, 6-1; Feliciano Lopez (Spania) – Younes El Aynaoui (Maroc / numarul sapte): 7-6, 7-6.

Tenis de cimp

Serena Williams si-a mai redus din pretentii

Jucatoarea americana Serena Williams, numarul unu mondial, a afirmat recent, dupa ce pretinsese la finele anului trecut ca va cistiga toate partidele din anul 2003, ca nu crede totusi ca acest lucru este posibil. „Eu nu cred ca pot cistiga toate partidele pe care le voi disputa“, a spus Serena cu ocazia turneului de la Scottsdale, unde isi apara titlul cucerit anul trecut, in fata compatrioatei sale Jennifer Capriati. „Sint multe jucatoare de nivel inalt. Eu mi-am fixat obiective foarte mari, dar chiar daca voi pierde de trei sau patru ori, consider ca nu va fi o drama“, a adaugat jucatoarea americana, neinvinsa incepind cu data de 1 ianuarie a acestui an. Americanca Martina Navratilova detine recordul de victorii consecutive intr-un an, cistigind 74 de jocuri pe parcursul anului 1984.

Turneul de tenis de la Acapulco

Carlos Moya avanseaza in sferturi

Primul favorit si campionul en-titre al Openului mexican, Carlos Moya, a fost nevoit sa revina de la 0-1 la seturi in fata brazilianului Ricardo Mello, inainte de a se impune cu 4-6, 6-3, 6-2, in turul secund al turneului de la Acapulco. In sferturile de finala s-au mai calificat, printre altii, Marcelo Rios, Gustavo Kuerten si Fernando Gonzales. Moya a pierdut surprinzator primul set, insa in seturile doi si trei dreapta devastatoare a spaniolului s-a pus in functiune si Mello nu a mai avut nici o sansa. In primul tur, Moya il eliminase pe veteranul Francisco Clavet. Al doilea favorit, argentinianul David Nalbandian, a cistigat primul set la tiebreak in fata compatriotului sau Mariano Zabaleta, dupa care insa nu a mai reusit sa cistige nici un singur ghem, pierzind cu 7-6, 0-6, 0-6. Chilienii Marcelo Rios si Fernando Gonzales au trecut de Juan Antonio Marin, respectiv Sargis Sargsian, in timp ce triplul campion de la Roland Garros, Gustavo Kuerten, s-a impus cu 5-7, 6-1, 6-2, in fata spaniolului David Ferrer. Ziua de miercuri la Acapulco a fost marcata de moartea unui tinar arbitru de linie, de doar 22 de ani. Juan Carlos Ortiz Onofre s-a dus la o baie dupa miezul noptii, impreuna cu doi colegi. Onofre nu stia sa inoate si a fost tras de un val mai mare in apa mai adinca. Cei doi colegi ai lui nu stiau nici ei sa inoate si nu au putut interveni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS