16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Sport pe scurt

Automobilism, Formula 1

Seful FIA contraataca

Seful Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), Max Mosley, a replicat acuzatiilor facute de echipele Williams si McLaren. Cele doua anuntasera zilele trecute ca vor tiri FIA la tribunal, pentru ca, in viziunea lor, se face vinovata de modificari abuzive ale regulamentului. „Sint dezamagit de reactia celor doua echipe britanice“, si-a inceput Mosley pledoaria, neimpartasind opinia ca noile reguli contravin contractelor din campionatul mondial. „Acuzatiile sint vagi, iar criticile confuze“.

Seful lui McLaren, Ron Dennis, a acuzat FIA ca a „timpit F1“, ridicind gradul de risc, prin eliminarea timpului de ajustari dintre sesiunea a doua de calificari si cursa, a telemetriei si a sistemului de monitorizare a defectiunilor. „Publicul este interesat de piloti si sport, nu de mecanisme electronice. Daca va imaginati ca oamenii vor sa vada masinute teleghidate de ingineri anonimi aflati la standuri, mai ginditi-va o data“, a spus Mosley. El a mai vorbit si despre posibilitatile de a cistiga mai multi bani din F1, daca s-ar face o redistribuire echitabila spre echipe, a banilor proveniti din drepturile de televiziune. „Prost si Arrows au dat faliment, iar alte doua echipe sint in pericol sa o apuce pe acelasi drum. Chiar daca tot venitul din Formula Unu ar fi impartit intre echipe, costurile ar fi prea mari. Din 1997, FIA a sugerat ca echipele mai mici sa primeasca mai multi bani din drepturile tv, dar opinia generala este ca succesul dicteaza numarul de zerouri de pe cecuri“, a mai spus Mosley. Intre timp, se zvoneste ca Marele Premiu de la Spa-Francorchamps se va tine in 2003. Max Mosley si Bernie Ecclestone s-au intilnit luni cu unul dintre oficialii din guvernul regional de la Spa, discutind despre reintroducerea cursei in 2004 sau chiar o revenire timpurie, in acest an.

Turneul de tenis de la Dubai

Voinea a fost eliminat in primul tur

Tenismanul roman Adrian Voinea a ratat calificarea in turul doi al turneului de la Dubai, dotat cu premii in valoare totala de un milion de dolari. Voinea a fost invins, in runda inaugurala, cu scorul de 6-4, 6-2, de bielorusul Max Mirnii, proaspatul cistigator al turneului de la Rotterdam.

Turneul de tenis de la Dubai

Ivanisevici este urmarit de ghinion

Aflat la primul sau meci intr-un turneu ATP, dupa aproape un an de absenta, cauzata de interventia chirurgicala la umar, Goran Ivanisevici s-a accidentat din nou. Croatul a cazut si s-a lovit la genunchiul drept, fiind nevoit sa abandoneze dupa doar 44 de minute, in primul set al meciului cu Andrei Stoliarov, la Dubai. La scorul de 5-6 in primul set, si 40-15 pe propriul serviciu, Ivanisevici a alunecat in timp ce alerga dupa o minge trimisa de Stoliarov. Cistigatorul de acum doi ani de la Wimbledon a primit tratament pe teren, a reluat jocul, egalind la sase, dar a cedat in primul punct al tiebreakului, invins de o durere acuta. „Mi-am spus: nu alerga, nu aluneca, pentru ca mingea acea era prea departe. Dar totusi am alergat. Apoi am auzit un clic si mi s-a dus genunchiul“, a spus Ivanisevici inainte de a pleca spre un spital local. Diagnosticul stabilit de doctorul turneului a fost intindere de ligamente deasupra genunchiului. Desi afectat de accidentare, Ivanisevici s-a aratat totusi satisfacut de jocul sau dupa aproape 12 luni de pauza si de cum s-a comportat umarul sau. „Umarul m-a mai durut, dar am servit bine, am jucat bine. Am facut si citeva duble greseli, dar acest lucru este normal la mine“, a spus Ivanisevici. In turul secund al turneului arab s-au calificat, printre altii, Fabrice Santoro, Jiri Novak si Younes El Aynaoui.

Turneul de tenis de la Acapulco

Gustavo Kuerten a trecut in turul doi

Fostul numar 1 mondial, brazilianul Gustavo Kuerten, a salvat trei mingi de meci inainte de a-l invinge cu 6-7, 7-6, 6-2, pe francezul Nicolas Coutelot, in primul tur al Openului mexican de la Acapulco. Un alt fost lider mondial, chilianul Marcelo Rios, a avut nevoie de asemenea de trei seturi pentru a trece de Franco Squillari, in timp ce veteranul Francisco Clavet si-a anuntat retragerea. Coutelot, numarul 171 ATP, a cistigat la tiebreak un prim set in care nici un jucator nu si-a pierdut serviciul, apoi a beneficiat de trei mingi de meci in tiebreakul setului secund. Kuerten insa le-a salvat pe toate, chiar daca la una din ele a trimis in banda fileului, mingea oprindu-se putin inainte de a cadea cuminte in terenul adversarului. Rios, finalist acum doua saptamini la Vina del Mar, a cedat primul set in fata lui Squillari, dar a revenit si si le-a adjudecat cu usurinta pe urmatoarele doua, terminind invingator cu scorul de 2-6, 6-0, 6-4. Finalistul de la Wimbledon, David Nalbandian, a revenit si el de la 0-1 inainte de a-l invinge cu 3-6, 6-1, 6-4, pe Nicolas Massu, in timp ce primul favorit, Carlos Moya, a trecut fara probleme, cu 6-0, 6-2, de brazilianul Fernando Saretta. Tot la Acapulco, veteranul Francisco Clavet, care are 32 de ani, a anuntat ca in aceasta vara se va retrage din circuitul profesionist, dupa o cariera lunga de 15 ani. Clavet, care a fost eliminat de brazilianul Ricardo Mello, a precizat ca ultima sa competitie va fi turneul de la Madrid, din luna august. „Este trist sa-ti inchei o cariera in sport, dar a sosit vremea pentru alte obiective“, a spus jucatorul spaniol. Clavet a cistigat in 1998 turneul de la Bucuresti (Romanian Open Tennis), dispunind in finala de francezul Arnaud Di Pasquale, cu 6-4, 2-6, 7-5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS