3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasinii craioveni au cistigat noi titluri

Spadasinii craioveni au cistigat noi titluri

Scoala de scrima craioveana a participat, incepind din 19 ianuarie, la trei competitii importante, nationale si internationale. Sportivii pregatiti de antrenorii de la Centrul Olimpic din Craiova, in frunte cu antrenorul emerit de spada Dumitru Popescu, au obtinut rezultate bune la Campionatul National de juniori pina in 20 de ani (Bucuresti, 19 – 20 februarie), la Campionatele Mondiale de la Tauber, Germania (21 – 23 februarie) si la recent incheiatul Campionat National de junioare (Satu Mare, 25 – 26 februarie).

La Bucuresti, juniorii craioveni s-au clasat pe primul loc atit la proba individuala, cit si la cea pe echipe. Alin Zbircea (CSM – LPS Craiova) a ocupat prima pozitie pe podium, la fel ca si echipa alcatuita din Zbircea, Florescu, Rusu si Bistriceanu, care a invins in finala, cu scorul de 35-28, sportivii din Satu Mare.

Au urmat Campionatele Mondiale din Germania, unde, la proba pe echipe, craiovencele au fost eliminate de echipa tarii gazda, formatia alcatuita din Brinza, Bacioiu, Iordachioiu si Macesanu clasindu-se in final pe locul 13. La probele individuale, Loredana Iordachioiu si Ana Maria Brinza s-au clasat in primele 16, dintre cele 162 de participante din 30 de tari, in timp ce Iuliana Macesanu si Anca Bacioiu au fost eliminate in primul tur.

Campionatul National de junioare de la Satu Mare le-a avut in prim plan tot pe spadasinele craiovence, locul intii fiind ocupat de Loredana Iordachioiu, iar locul secund de Anca Bacioiu. Madalina Iordachioiu si Oana Puiu s-au clasat pe locurile cinci si, respectiv, sase. Finala pe echipe s-a disputat intre CSM-LPS Craiova si Steaua Bucuresti, echipa din Banie, formata din Loredana Iordachioiu, Madalina Iordachioiu, Anca Bacioiu si Cristina Rosu, invingind, cu scorul de 43-38, sportivele din capitala. Pe locul trei, la proba pe echipe, s-au clasat tot elevele de la Centrul Olimpic craiovean (Georgiana Stan, Oana Puiu, Roxana Lazar si Anca Bistriceanu).

Urmatoarea competitie la care vor participa sportivii din Banie va fi Balcaniada de scrima care va avea loc la Craiova, in perioada 14-16 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS