12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Sport pe scurt

Sustinind ca vrea sa-si ajute tara

Irina Spirlea s-ar putea implica in tenisul romanesc

Fosta jucatoare de tenis Irina Spirlea a spus ca ar fi dispusa sa lucreze pentru tenisul romanesc, adaugind ca i-ar placea sa devina cindva capitanul nejucator al echipei de Cupa Federatiei. Spirlea, care locuieste la Roma, se afla, pentru citeva zile, in tara pentru a-si schimba pasaportul, care a expirat. Desi s-a casatorit cu fostul ei antrenor, italianul Massimiliano Pace, Irina Spirlea si-a pastrat pasaportul romanesc. „Va veni o vreme cind o sa ma implic in tenisul romanesc. Poate atunci cind se va elibera un loc in Federatia Romana de Tenis, unde inca se afla foarte multi dintre cei care au condus si pe vremuri. Eu sint disponibila si mi-ar face mare placere sa devin cindva capitanul echipei de Cupa Federatiei. Am trait o viata aici, sint romanca, dar, deocamdata, este prea mare mincatoria in tenisul romanesc“, a spus Spirlea, care a venit in tara impreuna cu fiul ei, Tommaso, care are zece luni. Irina Spirlea a devenit jucatoare profesionista in anul 1990 si a acumulat in intreaga cariera peste 2,6 milioane de dolari numai din premii. Are in palmares patru titluri WTA la simplu – Strasbourg (1998), Amelia Island (1996) si Palermo (1994 si 1995) -, la care se adauga inca sase la dublu, plus alte sase finale de simplu jucate. A reprezentat Romania in Cupa Federatiei si la Jocurile Olimpice din 1992, de la Barcelona.

Handbal (m), Liga Nationala

Petrolul Craiova a invins-o pe „Poli“ Timisoara

Meciul dintre echipele de handbal masculin „U“ Petrolul Craiova si „Poli“ Timisoara, desfasurat ieri, in Sala sporturilor din Valea Vlaicii, a fost cistigat de handbalistii antrenati de Sebastian Dobeanu, cu scorul de 32-29 (18-15). Intr-o atmosfera incendiara, handbalistii craioveni au condus pe intregul parcurs al partidei, timisorenii raminind fara drept de replica in fata echipei din Banie si a suporterilor craioveni, prezenti in numar mare la acest „spectacol“. Lotul folosit de Sebastian Dobeanu pentru acest meci a fost alcatuit din Ionut Coada – Gabriel Florea (11 goluri), Ovidiu Pavel (7), Cristian Vaduvan (5), Florin Soanca (3), Andru Bucur (3), Daniel Coman (2). La „U“ Petrolul au mai jucat Ionut Rusu – Dumitru Mincu (1) si Florin Pavel. Pentru echipa din Banat au jucat Vasile Cocuz – Cristian Adomnicai (7), Sorin Sarandan (2), Horatiu Gal (3), Narcis Citu (1), Marius Florea (9) si Mihaita Pancu (2). Au mai evoluat Dorin Bota (2) si Nicolae Baban (3). Antrenorul formatiei timisorene, Adrian Stot, a recunoscut, la sfirsitul partidei, ca se astepta la un meci greu cu echipa din Craiova. „Ma asteptam la un meci greu, pentru ca echipa craioveana este deosebit de motivata, iar anul viitor ar putea sa se situeze in prima parte a clasamentului. A fost o victorie meritata si ii felicit pe olteni“, a spus Adrian Stot. Saptamina aceasta se anunta extrem de dificila pentru handbalistii craioveni, deoarece miercuri si duminica vor intilni, in Cupa Romaniei, la Piatra Neamt, echipa Fibrex Savinesti.

Schimbare de antrenor la formatia de handbal din Tirgu Jiu

Petre Avramescu este noul tehnician al echipei Lignitul

Rezultatele mai putin bune din debutul acestui an pentru echipa de handbal din Tirgu Jiu i-au facut pe conducatorii clubului sa se gindeasca serios la cautarea unui nou tehnician. Formatia Lignitul era pregatita de la jumatatea turului de directorul sportiv Mircea Pasek, numit antrenor principal dupa demiterea fostului tehnician Constantin Niculescu. Presedintele Gore Popescu a spus la inceputul pregatirii de iarna ca nu va schimba antrenorul in acest retur pentru ca este foarte greu de gasit un tehnician de valoare la mijlocul campionatului, dar si pentru ca echipa avea ca obiectiv doar cistigarea meciurilor de pe teren propriu. Cum startul in competitiile oficiale s-a dovedit a fi dezastruos – o infringere in Cupa Romaniei, in fata CSU Petrolul Craiova, si una in campionat, in meciul de pe teren propriu cu HC Constanta -, conducatorii de la Lignitul au cautat sa gaseasca o solutie de redresare a echipei. In prima faza, dupa turneul amical „Cupa Lignitul“, s-a renuntat la serviciile a patru jucatori care nu faceau fata cerintelor. Dupa infringerea din Cupa, profesorul Mircea Pasek a solicitat ajutorul unui antrenor secund, in aceasta functie fiind numit profesorul Gabriel Bircina de la LPS. Dar cum lucrurile nu au mers bine nici de aceasta data, conducerea clubului a contactat un antrenor cu experienta pentru a prelua echipa din Tirgu Jiu. Este vorba de Petre Avramescu, fost antrenor principal al formatiei de Liga Nationala HC Minaur Baia Mare. Acesta si-a prezentat joi demisia de la fosta echipa, iar vineri s-a prezentat deja la Tirgu Jiu. Noul tehnician nu a luat inca loc pe banca la jocul sustinut duminica de handbalistii gorjeni la Suceava, scor 29-29 cu Ambro Bucovina, conducerea anuntind ca meciul de debut la Lignitul pentru antrenorul Avramescu va fi cel din etapa a treia, cu CS Armatura Universitatea Agronomia Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS