14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Sport pe scurt

Turneul de tenis de la Marsilia

Adrian Voinea a fost eliminat

Patru din cei sase jucatori francezi prezenti in turul al doilea la Marsilia au fost invinsi saptamina aceasta, inclusiv nr.1 francez, Sebastien Grosjean. In sferturile de finala s-au calificat, printre altii, Roger Federer si Nicolas Escude, ultimul salvind patru mingi de meci in partida cu croatul Mario Ancic. Sebastien Grosjean a inregistrat a doua sa infringere in acest an, in fata veteranului Karol Kucera. Slovacul s-a impus cu 7-6 (4), 6-1, si va juca in sferturile de finala cu belgianul Christophe Rochus. Ceilalti jucatori francezi eliminati au fost Olivier Mutis, care a cazut victima unui alt slovac, Dominik Hrbaty, Cyril Saulnier, invins de Raemon Sluiter, si tinarul Richard Gasquet (16 ani), care a fost nevoit sa abandoneze in primul set contra lui Olivier Rochus, din cauza unei intinderi la coapsa. Federer a cistigat cu usurinta, cu 6-3, 6-3, partida cu Jarkko Nieminen, iar Escude a fost nevoit sa salveze patru mingi de meci in partida cistigata cu 12-10, in tiebreakul decisiv, cu Matrio Ancic. Adrian Voinea a cedat tot in fata unui veteran, suedezul Jonas Bjorkman, care s-a impus cu 7-6(6), 6-7(6), 6-3.

Craiova nu are bani pentru volei

Voleiul craiovean a facut subiectul unei conferinte de presa care a avut loc ieri, la Directia Judeteana pentru Tineret si Sport. Sustinuta de George Burcea si antrenorul echipei de volei masculin Universitatea, Danut Pascu, conferinta a pus in discutie posibila desfiintare a echipei din cauza unei mari crize financiare. Au fost prezenti si trei dintre voleibalistii implicati in accidentul de la Tulcea, Iulian Stoian, Razvan Parpala si Alexandru Mitru, care au vorbit despre starea de sanatate actuala si despre situatia lor financiara, in conditiile in care venitul lor lunar este de 1.250.000 de lei, deoarece retragerea din campionat inseamna totodata si stoparea primelor de joc si a indemnizatiilor de efort. Cu toate ca nici unul dintre conducatorii clubului nu doreste desfiintarea echipei, presedintele George Burcea a afirmat ca, fara sprijinul administratiei locale, sustinerea financiara a jucatorilor este un efort mult prea mare pentru club. In urma accidentului de la Tulcea, majoritatea jucatorilor au avut nevoie de asistenta medicala platita din propriul buzunar. Cel mai afectat de aceasta situatie este antrenorul Danut Pascu, pentru care desfiintarea echipei de volei este echivalenta cu retrogradarea echipei de fotbal Universitatea in Divizia B.

Dupa o colaborare de 12 ani

Krajicek a renuntat la antrenorul sau

Jucatorul olandez de tenis Richard Krajicek a renuntat la serviciile antrenorului sau australian, Rohan Goetzke, dupa o colaborare de 12 ani. Fost cistigator al turneului de la Wimbledon, Krajicek (31 de ani), accidentat in ultimii doi ani, a afirmat ca nu doreste sa fie un obstacol in cariera antrenorului sau. „El trebuie sa aiba ocazia sa se ocupe de alte talente, fara sa-si faca griji pentru mine. Aceasta decizie ma elibereaza in acelasi timp si pe mine“, a explicat Krajicek. „Am avut momente foarte dificile in ultimele 30 de luni, dar a fost greu si pentru el“, a recunoscut Krajicek. „Am muncit mult impreuna pentru ca eu sa fiu gata in acest sezon, insa cotul accidentat mi-a facut probleme si acum doua saptamini la Milano, si acest lucru a fost foarte dificil si pentru el. Nu mai puteam continua in acest fel“. Goetzke este cel care l-a dus pe Krajicek in Top 10 mondial si l-a ajutat sa cucereasca 17 titluri, dintre care Internationalele Angliei in 1996. Viitor director al turneului de la Rotterdam, Krajicek a lasat deja sa se inteleaga ca-si va incheia cariera pina in 2004.

Baschet (m)

West Petrom Arad a fost invinsa de formatia cipriota Apollon

Echipa masculina de baschet West Petrom Arad a fost invinsa zilele trecute, cu scorul de 79-65, de formatia cipriota FC Apollon, in finala pentru locurile trei-patru ale Europe Regional Challenge Cup – Conferinta de Sud. In finala acestei competitii, se intilnesc formatiile Igokea Alexandrovak, din Bosnia-Hertegovina, si AEL Limassol, din Cipru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS