12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLennox Lewis isi poate pierde centura

Lennox Lewis isi poate pierde centura

Managerul pugilistului ucrainean Vitali Klitsko a amenintat ca il va actiona in justitie pe britanicul Lennox Lewis, campion mondial la categoria grea, versiunea WBC, dupa ce acesta a anulat, in mod unilateral, meciul care urma sa aiba loc intre cei doi in luna aprilie a acestui an. „Lennox Lewis nu este pregatit sa boxeze cu Klitsko“, a spus Peter Hanraths, directorul agentiei de impresariat „Universum“ din Hamburg, oras in care se pregateste campionul ucrainean.

La rindul sau, avocatul agentiei „Universum“, Bjorn Ziegler, a precizat ca acordul incheiat intre cele doua parti prevede ca meciul trebuie sa se desfasoare in zilele de 12 sau 19 aprilie, neexistind nici o clauza care sa-i permita unuia dintre cei doi pugilisti sa se retraga. „Agentia «Universum» va depune un memoriu, prin care va solicita responsabililor WBC ca meciul sa aiba loc inainte de data limita fixata, respectiv inceputul lunii iunie“, a adaugat Bjorn Ziegler.

Pe de alta parte, avocatul lui Lewis a precizat ca, dimpotriva, acordul semnat de cele doua parti nu contine nici un angajament irevocabil. „Nu sintem nelinistiti deloc. Contractul semnat are un cu totul alt continut decit cel anuntat de reprezentantii lui Klitsko“, a spus Judd Bernstein.

Meciul dintre Lewis si Klitsko, programat initial in luna martie 2002, apoi in aprilie 2002, a fost aminat pina in aprilie 2003, existind serioase dubii privind desfasurarea acestuia, dupa ce Lewis a spus ca pugilistul ucrainean nu este un adversar pe masura sa, desi acesta este challenger-ul numarul unu pe lista WBC.

Cotidianul Evening Standard a anuntat la inceputul saptaminii ca Lennox Lewis ar fi ajuns la un acord cu americanul Mike Tyson privind disputarea unui meci revansa, cel mai probabil pe 21 iunie, la Memphis, ceea ce ar insemna anularea intilnirii cu Klitsko. Peter Hanraths a precizat ca, inainte de a boxa cu Tyson, Lewis trebuie sa-l intilneasca pe Klitsko, in caz contrar, responsabilii WBC fiind obligati, potrivit statutului, sa-i retraga centura lui Lewis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS