10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVladoiu a plecat din cantonamentul Universitatii

Vladoiu a plecat din cantonamentul Universitatii

Universitatea – Chimia 2-1
• Au marcat: Vigariu, Sava (p) / Dina
Universitatea: Guso – Daouda, Dunareanu, Fl. Mirea – R. Miclea, Vigariu, Plesan, Lutu, I. Stancu – Vladoiu, Tresor. Au mai jucat: Urai, Vrajitoarea, Craciunescu, Rada, Sava, Badea, A. Calin, Ursu, Cl. Tudor, Stoianov, G. Serban.
Chimia: Iova – Stanciu, Dina, Chelu, Coman – Iscruleasa, Stirbulescu, Raducanu, Al. Dragomir – Pitiche, Paun. Au mai jucat: Pavel, Balutoiu, Radulescu, Tirziu, Dragoi, Ivanel.
• A arbitrat: Fl. Tuca (Craiova).

Inainte de inceperea partidei de pe stadionul „Constructorul“, s-a pastrat un moment de reculegere in memoria fotbalistului de la Chimia, Florin Berceanu, care a decedat in decembrie, intr-un accident de masina. Liderul Diviziei D din Dolj a oferit ieri o replica mult mai titratei sale adversare. La un moment dat, in prima repriza, antrenorul oltenilor si-a certat elevii: „Astia nu gresesc o pasa, iar voi, fotbalisti de Divizia A, nu sinteti in stare sa dati o pasa ca lumea“.

Dupa ce au deschis scorul (’12, Vigariu), oltenii n-au mai insistat in atac, iar terenul, acoperit cu zapada, parea mai „prielnic“ celor de la Chimia. Antrenorul Cirtu, pe buna dreptate, ii admonesta aproape pe toti, inclusiv pe Lutu („Daca nu faci travaliu de mijlocas, te dau afara!“), pe Vladoiu („nu asa, Jeane!“) si la modul general: „Sinteti fotbalisti piriti, ati distrus echipa asta, orasul asta!“

Dupa citeva admonestari, Vladoiu a parasit terenul de joc, solicitind inlocuirea in minutul 30. A intrat Vrajitoarea, iar dupa meci exigentul antrenor Sorin Cirtu a spus: „Vladoiu va fi pedepsit, nu este admisibil asa ceva. Face pe suparatul? Noi nu ne-am suparat pe el ca in meciul cu Dinamo, in minutul 6, a ratat deschiderea scorului. Am fi putut avea 1-0. Si se supara cind i se reproseaza ceva. N-as vrea sa comentez prea mult. Oricum, va fi amendat“. Jean Vladoiu a parasit insa stadionul „Constructorul, s-a dus l-a cantonament si-a facut bagajele si a plecat glont spre Bucuresti, refuzind sa comenteze incidentul.

Publicul a aplaudat in prima repriza evolutiile bune ale celor doi africani, Daouda si Tresor. Portarul Guso nu prea a avut ce apara, el fiind protagonistul doar a doua interventii, needificatoare insa.

La reluare, Cirtu a trimis in teren o formatie aproape noua, pastrind in teren doar pe Daouda, Plesan si Vrajitoarea. La o centrare a lui Balutoiu, Dina, din apropiere, a trimis in plasa, 1-1. Golul victoriei Universitatii l-a inscris Sava, care a transformat un penalty, in urma acestei faze publicul prezent pe „Constructorul“ huiduind Universitatea. Ce s-a intimplat? Asistentul a ridicat steagul, semnalizind ofsaid, arbitrul n-a fluierat, iar Dragoi a oprit balonul cu mina. Corect, arbitrul a indicat punctul cu var (cu… zapada), iar Sava a transformat. Antrenorul Chimiei, Ilie Tilea, l-a inlocuit imediat pe Dragoi pentru gafa facuta. Suparat pe tusier pentru aceasta faza controversata, Cirtu l-a atacat verbal cu multe vorbe de… duh: „Nimic nu stiti, dar va aruncati repede la arbitraj sa ciuguliti si voi ceva. Si uite ce faceti, ne puneti publicul in cap, nenorocitilor“. In poarta Chimiei a aparat veteranul Iova (40 de ani), iar spre finalul meciului, Pavel.

Dupa meci, Cirtu a punctat: „Modul de exprimare al elevilor mei n-a fost astazi unul coerent. Este insa normal ca in aceasta perioada sa se intimple asa ceva, adaugati incarcatura zi de zi, cit si inconvenientele zapezii. Am ramas datori publicului, dar sint unele explicatii“. Despre atacantul din Congo, Tresor Ewango, Cirtu a spus: „Pentru virsta lui, 18 ani, eu zic ca are citeva calitati imbucuratoare. Trebuie sa-l mai vedem, inclusiv pe teren uscat si apoi vom decide“.

Pe linga amicalul cu Chimia, oltenii au avut ieri in program exercitii de streeching (conduse de preparatorul fizic Adrian Tudor), alergari, refacere.

P.S. Sorin Cirtu a renuntat si la serviciile lui Bogdan Vrajitoarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS