21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomania intilneste astazi echipa Austriei

Romania intilneste astazi echipa Austriei

Selectionata de handbal feminin a Romaniei are ca obiectiv clasarea in primele cinci locuri la Campionatul European din Danemarca, care va incepe astazi si se va incheia pe 15 decembrie. Clasarea in primele cinci permite calificarea directa pentru Campionatul European din 2004 si participarea la turneul european de calificare la Campionatul Mondial din 2003, gazduit de Croatia, unde ocupantele primelor sase pozitii acced direct la Jocurile Olimpice.

„In Danemarca, trebuie sa aratam ca handbalul romanesc nu este in criza si ca avem valoare pentru a ajunge in elita europeana“, a spus antrenorul echipei noastre, Cornel Otelea. Tehnicianul lotului feminin a precizat ca Romania, in cazul in care se va califica pe locul trei in grupa, va trebui sa aiba cel putin o victorie in fata uneia din primele doua clasate, pentru a putea patrunde in grupa principala, in care se va da lupta pentru medalii.

Romania face parte din grupa A si va juca astazi, la Helsinge, cu selectionatele Austriei. In meciurile urmatoare, selectionata tricolora va intilni echipele Suediei (7 decembrie) si Iugoslaviei (8 decembrie).

Otelea a afirmat ca are la dispozitie tot ce are handbalul romanesc mai valoros la ora actuala, iar criteriul de selectie a fost cel al valorii. Lotul Romaniei este alcatuit din urmatoarele jucatoare: Ildiko Kerekes Barbu, Talida Tolnai, Luminita Hutupan – portari; Alina Dobrin, Petronica Fedorneac – extreme stinga; Valeria Motogna Bese, Carmen Amariei Lungu, Carmen Nitescu – interi stinga; Amalia Busuioceanu, Aurelia Bradeanu – conducatori de joc; Ionela Goran, Ana Maria Lazer – pivoti; Steluta Lazar Luca, Gabriela Hobjila – interi dreapta; Cristina Varzaru, Nicoleta Gisca – extreme dreapta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS