11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii lui Iordanescu sint rezerve

Tricolorii lui Iordanescu sint rezerve

In meciurile disputate la sfirsitul saptaminii trecute in competitiile fotbalistice din Europa, multi dintre „stranierii“ romani care sint jucatori de baza in cadrul reprezentativei tricolore nu au jucat. Astfel, Cosmin Contra (Atletico Madrid), Iulian Filipescu (Betis Sevilla), Ionel Ganea (VfB Stuttgart), Dorinel Munteanu (VfL Wolfsburg) si Florin Cernat (Dinamo Kiev) nu au evoluat nici un minut in week-end-ul trecut, lucru care i-a dat de gindit selectionerului Romaniei, Anghel Iordanescu. Daca va fi consecvent principiilor sale, „Generalul“ va fi nevoit sa nu-i convoce la urmatoarea actiune a Nationalei pe cei cinci fotbalisti enumerati mai sus, tehnicianul roman sustinind ca ii va selectiona in reprezentativa tricolora numai pe acei jucatori care sint titulari la echipele lor de club.

Singurele motive de bucurie i-au fost oferite lui Iordanescu de Marius Niculae (Sporting Lisabona), Cristi Chivu (Ajax Amsterdam), Bogdan Stelea (Salamanca), Tiberiu Ghioane (Dinamo Kiev) si Adrian Mutu (AC Parma), care au fost titulari in meciurile jucate de formatiile lor.

Marius Niculae a inscris pentru Sporting Lisabona in minutul 22 al meciului cu formatia din divizia a patra Estarreja, care a contat pentru turul al patrulea al Cupei Portugaliei. Sporting a cistigat aceasta partida cu 4-1. Cristian Chivu a fost prezent pe toata durata partidei cistigate de echipa sa, Ajax Amsterdam, in deplasare, cu scorul de 3-0, in fata formatiei SC Heerenveen, in etapa a 14-a a campionatului Olandei, la fel ca si Bogdan Stelea, care a jucat toate cele 90 de minute ale intilnirii pe care echipa sa, UD Salamanca, a cistigat-o pe teren propriu, cu scorul de 2-1, in fata formatiei Las Palmas, in etapa a 12-a din Segunda Division. Si Tiberiu Ghioane a fost titular in partida pe care formatia sa, Dinamo Kiev, a cistigat-o in deplasare, cu scorul de 4-0, in fata echipei Vorsklav Poltava, in mansa secunda a sferturilor de finala ale Cupei Ucrainei. Dinamo Kiev s-a calificat in semifinalele competitiei, dupa ce si in tur invinsese cu scorul de 1-0. Adrian Mutu a avut insa cea mai buna evolutie dintre „stranierii“ romani, echipa sa, AC Parma, cistigind cu 3-0 disputa cu AS Roma. Cotidianul italian Gazzetta di Parma a laudat evolutia atacantului roman, mentionind ca acesta se afla pe drumul cel bun pentru cistigarea trofeului „Balonul de aur“. In meciul cu AS Roma, Mutu a inscris un gol din penalti si a pasat decisiv la reusitele lui Emiliano Bonazzoli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS