7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAr fi culmea s-o patim si la Navodari!

Ar fi culmea s-o patim si la Navodari!

• Cirtu mizeaza in meciul de astazi pe o echipa cu multe rezerve • La gazde joaca Borza, un junior pe care oltenii au pus deja ochii • Ciurea si Deselnicu au fost spionii lui Cirtu la partidele anterioare ale Midiei

Cupa Romaniei, 16-imi

Midia – Universitatea

• Stadion „Midia“, miercuri, ora 13.00.

• Formatii probabile:

Midia: Miron – Frimu, R. Miu, L. Stefan – Gherbezan, Ochia, Borza, Curumi, Truta – S. Zamfirescu (Scaeteanu), Roman. Antrenor: Leonida Nedelcu.

Universitatea: Agachi (Urai) – R. Miclea, Papura, Dunareanu (Rada), S. Ciocoi – Sava, C. Nica, Plesan, Lutu – Vigariu (Vrajitoarea), Verdes. Antrenor: Sorin Cirtu.

• Vor arbitra: Valeriu Ionita – Ion Olteanu, Florentin Ivan (toti din Bucuresti).

• Observator: Aurel Comsa.

• Celelalte meciuri ale Cupei Romaniei: IS Cimpia Turzii – Otelul; Ecomax Cluj – Sportul; FC Oradea – Gloria; Progresul Caracal – FC National; Petrolul – Steaua; Unirea 2002 Focsani – „Poli“ AEK Timisoara; „Poli“ Iasi – Ceahlaul; Laminorul Roman – Astra; CS Predeal – Farul; FC Baia Mare – FC Brasov; CSM Resita – FC Arges; UM Timisoara – Dinamo; Inter Gaz Bucuresti – UT Arad; Electromagnetica – Rapid.

Sorin Cirtu a intrat din plin in „focul“ de la Universitatea, dupa meciul din Regie, oltenii avind astazi meci in 16-imile Cupei Romaniei, la Navodari. Este adevarat, Midia – locul 10 in B1 – pare, la prima vedere, un adversar modest fata de Universitatea, dar Cupa Romaniei a fost dintotdeauna competitia cu cele mai mari surprize. Si Cirtu a avut parte, in cariera sa de antrenor la Universitatea (in sezonul ’95/’96), de un episod neplacut in Cupa Romaniei, cind Armatura Zalau a eliminat oltenii din Cupa… Atunci, in 16-imile Cupei, Armatura a eliminat cu 5-3 (dupa loviturile de departajare) pe Universitatea, in acea editie si Rapidul fiind eliminata de Foresta Falticeni, iar Bacaul, de Petrolul Stoina. De Cimentul Fieni, din sezonul trecut, ce sa mai zicem? Oricum, constient de importanta si dificultatea partidelor din aceasta competitie, Cirtu a tratat cu toata responsabilitatea acest meci de astazi, desi timpul nu i-a permis sa se desfasoare in voie.

Dupa infringerea din Regie, Cirtu a decis ca unii jucatori care au evoluat cu Sportul sa ramina in Banie pentru pregatiri si odihna (Stinga, Badea, Vladoiu) pentru partida cu Midia optind pentru un lot in care au fost inclusi, printre altii, Plesan, Nica, Daouda, Vrajitoarea, Vigariu. Portarul Nicusor Banica se afla plecat cu nationala de juniori. Cu alte cuvinte, in partida de astazi, Cirtu merge mai mult pe „mina“ unor rezerve si a tinerilor. Sorin insa a recunoscut ca la Universitatea nu mai este singe proaspat.

Oltenii au nevoie de o victorie astazi din mai multe puncte de vedere: accederea in faza urmatoare a competitiei si un moral bun pentru partida de simbata din campionat cu Otelul. Revenind la Midia Navodari, trebuie spus ca antrenor este un fost jucator al Universitatii, Leonida Nedelcu. Atacant, cu o detenta exceptionala, Leonida (originar din Rimnicu Sarat) a debutat in Divizia A la FC Galati (’74-’75), apoi a ajuns la Universitatea Craiova (’75-’76). La Midia evolueaza citiva fosti divizionari A: Robert Miu (care a debutat in Divizia A intr-un meci al Farului din ’98 cu Universitatea Craiova!), Scaeteanu, L. Stefan (a debutat in A la Craiova, intr-o partida a Farului, 1997), Gherbezan.

Oltenii au ajuns aseara la Mamaia (hotel „Parc“), dupa ce ieri-dimineata sedinta de pregatire s-a desfasurat in Bucuresti (baza „Faur“). Ultimul meci al Midiei in campionat – Midia – Petrolul 1-3 – a fost urmarit si filmat de secundul Gigi Ciurea si de directorul sportiv Petre Deselnicu, care au „raportat“ apoi lui Sorin Cirtu tot ceea ce au constatat „live“ la Navodari, simbata trecuta.

Deselnicu a declarat: „Midia, chiar daca are in lot citiva fosti divizionari A, plus un conducator de joc deosebit (Borza, international de juniori, 19 ani, am pus deja ochii pe el!), ramine insa o echipa tipica de B. Se mobilizeaza bine, iar in meciul pierdut acasa cu Petrolul n-au jucat citiva titulari, printre care si Borza. Universitatea insa n-are voie sa piarda la Navodari. Normal, ne dorim victoria si, teoretic, aceasta este de partea oltenilor. Depinde, evident, de cum vor juca cei pe care-i va trimite in teren antrenorul Cirtu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS