16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPatru milioane de euro in plus pentru LUXTEN

Patru milioane de euro in plus pentru LUXTEN

Dupa ce a cistigat licitatia pentru introducerea iluminatului public stradal in Craiova, fluturind pe sub nasul consilierilor municipali si al comisiei de evaluare o oferta financiara de 12,2 milioane de euro, rambursabili in zece ani, plus reabilitarea nocturnei de la stadionul „Ion Oblemenco“, firma LUXTEN LIGHTING COMPANY SA Bucuresti negociaza cu municipalitatea conditii care ridica sensibil costul investitiei. Asa cum reiese din contractul de delegare a serviciului de iluminat public, care va fi prezentat consilierilor municipali in cadrul sedintei ordinare de astazi, beneficiarul se obliga sa suporte, pe toata durata derularii contractului, contravaloarea lucrarilor de intretinere si mentinere a instalatiilor de iluminat, in limita a cel mult 30.000 de euro pe luna, fara TVA. Ceea ce inseamna, la acest pret, un efort financiar din partea municipalitatii de inca 3,6 milioane de euro.

Primaria ar putea suporta jumatate din costul nocturnei de la stadionul „Ion Oblemenco“

Din anexa care insoteste oferta comerciala rezulta ca, printre facilitati, firma amintita, in colaborare cu SC ROMLUX SRL Tirgoviste, va suporta numai 50% din costurile realizarii instalatiei de nocturna de la stadion, restul urmind sa fie contributia consiliului local, adica inca 450.000 de euro. Mai mult, in acte se stipuleaza ca reabilitarea retelei publice, inclusiv cea a instalatiei de nocturna, va dura 18 luni. Nu se specifica nimic cu privire la faptul ca nocturna trebuie sa fie gata pina la sfirsitul turului campionatului national de fotbal si deci firma nu poate fi trasa la raspundere daca nu va realiza lucrarile la termenul promis urbei de primarul Vasile Bulucea.

In urma efectuarii unui calcul aproximativ, rezulta costuri de 16,2 milioane de euro, suma ce depaseste cu mult oferta prezentata la licitatie. Unii dintre consilierii municipali PSD sustin ca ulterior s-a incheiat un protocol ca sa fie scutita suma de 450.000 de euro necesari la stadion, dar ramine de vazut daca textul acestuia va fi anexat la dosarele sedintei de astazi. Ciudat este ca, dupa ce au protestat vehement impotriva acestui proiect, considerat o „afacere PSD“, consilierii din opozitie, exclusi din comisia de licitatie si de la negocieri, si-au mai domolit protestele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS