17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Centrul Antidrog din Tirgu Jiu are un nou sediu

Centrul Judetean Gorj de Prevenire si Combatere Antidrog s-a mutat ieri intr-un sediu nou, la Casa Tineretului din Tirgu Jiu. Pina in prezent, Centrul Antidrog a functionat in cadrul Directiei de Tineret si Sport. Conducerea centrului va trebui sa puna la punct o retea de prevenire si combatere a consumului de droguri, sa acorde consiliere individuala si de grup. In judetul Gorj nu a fost deocamdata inregistrat oficial nici un caz de consum de droguri. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica spun ca spitalele gorjene nici nu detin aparatura necesara pentru depistarea unor eventuali consumatori de droguri.

(C.C.)

Ploaia nu i-a lasat pe agricultori sa semene griu

La jumatatea lunii octombrie, in Dolj, suprafata de teren insamintata cu griu a atins procentul de 8% din totalul de circa 172.000 de hectare. Potrivit specialistilor, fata de anul trecut, cind, la aceeasi data, insamintarile fusesera facute pe 70% din suprafata, diferenta este cauzata in special de vremea nefavorabila muncilor agricole. Nici cu cele peste 270 de miliarde de lei, subventie asigurata de guvern pentru agricultura doljeana, lucrarile nu se vor putea incadra in graficul stabilit.

(F.E.)

Jumatate dintre primarii doljeni sint secretosi!

Jumatate din primariile doljene nu permit accesul liber al cetateanului la informatiile de interes public. Cel putin asa reiese din datele Oficiului Teritorial de Informare Publica Dolj. Din cele 160 de institutii publice din judet, in numai 110 (adica in orasele din judet si in jumatate din comune) au fost infiintate structuri de informare a cetatenilor, conform Legii 544/2001, care prevede ca fiecare cetatean are acces, la cerere, la informatii de interes public. In aproape jumatate din comunele Doljului, aceste centre nu au fost infiintate.

(F.E.)

„Calatorie catre o lume a binelui“

Consiliul local al copiilor Craiova organizeaza luni, 21 octombrie, o dezbatere insotita de expozitie, pe tema „Balcanii anului 2025“. Actiunea face parte din proiectul balcanic „A trip to a World of good – Calatorie catre o lume a binelui“, organizat de asociatia Master Forum, in colaborare cu asociatii din Bulgaria si Albania. Scopul acestui proiect este o mai buna intelegere si cunoastere a etniilor balcanice. Expozitia si dezbaterea vor avea loc in foaierul Teatrului National, incepind cu ora 15.00.

(A.I.)

O tinara a murit si alte patru persoane au fost ranite intr-un accident rutier

Un grav accident de circulatie, soldat cu moartea unei tinere si ranirea altor trei persoane, a avut loc ieri, in jurul orei 12.30, in zona sensului giratoriu de pe Calea Craiovei, din Drobeta Turnu Severin. Suleiman Onal, din Turcia, soferul unui autocamion inmatriculat in Olanda, cu numarul de inmatriculare OB – 79 – YY, nu a acordat prioritate autoturismului Dacia 1310, cu numarul de inmatriculare MH – 02 – YMU, care se indrepta spre Craiova. Soferul Daciei, Petrache Daniel, de 47 de ani, din satul Bistrita, comuna Hinova – Mehedinti, si alti trei pasageri au scapat cu viata, dar Ianosi Viorica, de 24 de ani, aflata si ea in autoturism, a decedat in urma impactului. Cei patru barbati, dintre care unul era sotul victimei, raniti in urma accidentului, au fost transportati la Spitalul Judetean Mehedinti, fiind in afara oricarui pericol. Petrache Daniel efectua, se pare, curse din Autogara Drobeta Turnu Severin spre localitati invecinate. Politistii continua cercetarile in acest caz. Ianosi Viorica era casatorita de sase ani si era mama unui baietel de patru ani.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS