14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Fotbal in paradis

• In mod normal, formatia lui Allan Simonsen nu ne poate crea mari probleme, desi a pierdut greu (0-2) in Danemarca • Stelea si Chivu, accidentati, nu intra in calcule pentru meciul din aceasta seara • In celalalt meci al grupei, Norvegia si Bosnia se intilnesc la Oslo

Preliminariile CE 2004, grupa a II-a

Luxemburg – Romania

• Stadion „Josy Barthel“, miercuri, ora 21.00 (TVR 1, in direct).

• Formatii probabile:

Luxemburg: Besici – Ferron, Hoffmann, Strasser, Deville – Holtz, Leweck, Reiter, Remy – Cardoni, Huss (Braun). Antrenor: A. Simonsen.

Romania: Vintila – Contra, Gh. Popescu, M. Radoi (Miu), Rat – Cernat, Codrea, D. Munteanu, Mutu – V. Moldovan, Pancu (I. Ganea). Antrenor: A. Iordanescu.

• Va arbitra: Romans Lajuks (Letonia). Observatori: Jack Baumann si Guido Cornella (ambii din Elvetia).

Ca suprafata, Luxemburg nu se poate compara decit cu judetele mici de la noi. Ca nivel de trai insa, diferenta dintre Luxemburg si Romania este cosmica. Acolo, in minusculul stat lipit undeva de sud-vestul Germaniei, este un mic paradis, dar fotbalul este mai degraba un mod de recreere. Putini dintre jucatorii care alcatuiesc Nationala luxemburgheza sint profesionisti – de fapt, doar cei care au norocul ca din cind in cind sa evolueze in alte tari -, majoritatea elevilor lui Simonsen avind meserii sau fiind studenti.

Ca tot veni vorba de antrenor, el este si cel mai cunoscut personaj al gazdelor din aceasta seara. Il cheama deci Allan Simonsen si este celebrul atacant danez din anii ’70 si ’80 care devenise spaima marilor portari europeni din acea vreme.

Delegatia noastra a ajuns de luni in Luxemburg si a fost cazata in luxosul hotel „Hilton Luxembourg“. Iordanescu a ramas deja fara Stelea si fara Chivu, dar absenta celor doi poate fi suplinita in conditiile in care si adversarul este destul de modest.

Atmosfera din lotul Romaniei nu este tocmai ideala, infringerea suferita in fata Norvegiei afectind serios moralul tricolorilor. Evident, ei nu se gindesc decit la victorie in aceasta seara pentru a razbuna esecul de simbata, dar mai ales pentru ca in Luxemburg vor cistiga probabil si celelalte echipe din grupa, poate cu exceptia Bosniei.

Se sconteaza ca Iordanescu va renunta in aceasta seara sa mai joace cu trei fundasi centrali, iar in noul sistem ar putea aparea Florin Cernat, tehnicul mijlocas de la Dinamo Kiev. Sa vedem si ce linie ofensiva va prefera Iordanescu in conditiile in care nici unul dintre „virfurile“ folosite cu Norvegia nu a dat satisfactie.

Mijlocasul Adrian Mutu considera ca meciul cu Luxemburg trebuie cistigat neaparat: „Dupa parerea mea, cei din Luxemburg nu ne pot pune probleme, insa cu siguranta nu va fi un meci chiar asa de usor cum isi imagineaza oricare roman. Este clara superioritatea noastra fata de ei. Cu siguranta ca un teren prost in Luxemburg ne poate pune probleme, dar cred ca nu va fi un teren prost, ci unul bun. Chiar daca probabil ca vremea va fi ca in Romania, terenul va fi bun. Acum sintem condamnati sa cistigam, mai ales dupa ce am pierdut acasa, pentru ca trebuie sa confirmam faptul ca sintem net superiori“.

Atacantul Marius Niculae a afirmat ca principalul scop al echipei in meciul cu Luxemburg este sa cistige cele trei puncte, apreciind ca Romania nu trebuie sa inscrie multe goluri. Un alt atacant al selectionatei tricolore, Daniel Pancu, a apreciat ca partida cu Luxemburg trebuie tratata cu seriozitate: „Poate fi mai greu, mai ales ca am pierdut meciul cu Norvegia. Selectionata Luxemburgului a aratat si in meciul cu Danemarca, scor 0-2, ca poate crea surprize, dar sint convins ca ne vom mobiliza, pentru ca mereu romanii se mobilizeaza cind dau de greu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS