13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMitica Marcu crede ca putem bate si pe Steaua

Mitica Marcu crede ca putem bate si pe Steaua

Returul editiei ’72/’73 a inceput printr-o surpriza, echipa Rapid fiind invinsa, in Bucuresti, de Universitatea, cu 6-4, dupa ce la pauza oltenii erau condusi cu 3-1! In etapa a 25-a, Steaua, pe „23 August“, in nocturna, intilnea Universitatea. Steaua a fost lidera de toamna. Oblemenco et comp au cistigat cu neverosimilul scor de 6-2, Oblemenco (2), Marcu (2), Taralunga si Cristache (autogol) fiind autorii acelei victorii. Constantin Cernaianu a folosit atunci urmatorul „11“: Manta – Niculescu, Badin, Sames, Velea – Strimbeanu, Deselnicu, Nita – Taralunga, Oblemenco (’84, Bondrea), Marcu (’83, Balan). Cei mai buni jucatori olteni au fost Oblemenco si Marcu, iar in tribuna au asistat mii de craioveni. Ioan Chirila scria atunci: „Si totusi, Stiinta Craiova isi datoreaza, cred, ascensiunea in primul rind generosului sau public (…). Ieri, ofensiva echipei lui Oblemenco a inceput pe peronul Garii de Nord, o data cu venirea zorilor si cu coborirea stegarilor alb-albastri din vagoane, pentru a se incheia noaptea, pe stadionul „23 August“, cu nastrusnica scandare „A-jax, A-jax, A-jax!“.

Mitica Marcu, actualul antrenor al Universitatii, isi aminteste acel meci: „A fost o partida, intr-adevar, antologica. Eu am venit la meci de la lotul national (jucasem in partida cu Germania), iar coechipierii mei de la Universitatea veneau dintr-un turneu din Cipru. Ne-am intilnit toti la Bucuresti si am invins Steaua cu 6-2. Eram pe primul loc, cu vreo cinci puncte avans fata de Dinamo. Mai ramasesera patru etape de disputat. Dupa trei zile de la istorica victorie din Bucuresti asupra Stelei, pe «Central», ne-a invins Steagul Rosu, cu 1-0! Steagul a trimis pe «Central» echipa de tineret. Nu am reusit sa-l invingem pe regretatul Adamache si am pierdut. Iar in ultima etapa ne-a invins, la Arad, UTA, tot cu 1-0. Dinamo a cistigat campionatul. Am pierdut titlul la golaveraj, la un gol diferenta! Ar fi fost primul titlu din istoria Universitatii. Ne-am revansat in fata patimasului public in editia urmatoare, ’73/’74, cind am cistigat campionatul“.

Despre derbiul de duminica, Marcu a punctat: „Sintem constienti ca sintem la inceput de drum, chiar daca am acumulat maximum de puncte posibile. Nu putem face – asa cum mi-ati cerut – o comparatie cu perioada aceea evocata mai inainte. Atunci eram la sfirsit de campionat, altele au fost datele problemei. Baietii sint constienti ca duminica ne asteapta un meci greu cu Steaua. Sint convins ca elevii mei vor face totul ca Universitatea sa cistige. Steaua vine in Banie dupa doua rezultate nefavorabile, mai ales infringerea din Ghencea, in fata unei promovate, Poli AEK Timisoara. Asta in timp ce evolutiile noastre in primele doua etape au fost superioare fata de cele ale Stelei. In consecinta, mergem la victorie!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS