16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDinamo a fost umilita la Ploiesti

Dinamo a fost umilita la Ploiesti

In prologul etapei a doua a Diviziei A, Astra Ploiesti a invins joi seara, pe teren propriu, cu 4-2, formatia Dinamo Bucuresti. Pentru Astra au marcat Orlando (‘8, ’15), Movila (’89-p) si Costescu (’90), in timp ce golurile „ciinilor rosii“ au fost inscrise de Claudiu Niculescu (’73-p, ’83). Partida de la Ploiesti a fost devansata deoarece Dinamo a plecat ieri-dimineata intr-un turneu in Spania, unde va intilni echipele Real Madrid (astazi) si Betis Sevilla (luni).

Meciul dintre Astra si Dinamo a fost foarte tensionat, arbitrajul prestat de brigada alcatuita din C. Balaj, M. Savaniu si Z. Szekely nemultumind ambele tabere. Astfel, un jucator de la Astra (L. Dobre – ’24) si doi fotbalisti de la Dinamo (Alexa – ’51, Tilvan – ’88), au fost eliminati de centralul Balaj, iar antrenorii principali ai celor doua formatii au fost trimisi in tribune. Antrenorul „ciinilor rosii“, Ion Moldovan, a fost eliminat de pe banca in repriza a doua, deoarece a protestat la o decizie a centralului, iar tehnicianul Astrei, Marian Bondrea, a fost trimis in tribuna la inceputul reprizei secunde, deorece, in pauza, i-a spus arbitrului de centru ca face „deservicii fotbalului si servicii echipei Dinamo“.

Dovedind ca nu stiu sa piarda, dinamovistii au continuat scandalul si la sfirsitul meciului. Antrenorul secund al bucurestenilor, Ionel Augustin, i-a reprosat observatorului de arbitri, Ion Craciunescu, modul in care Balaj a condus meciul. „Balaj ar trebui scos din arbitraj“, a spus Augustin, iar Craciunescu i-a replicat: „Daca se va dovedi ca a gresit, Balaj va fi judecat de Comisia de Disciplina“. Disputa dintre cei doi a continuat si Craciunescu i-a cerut lui Augustin sa nu il mai ameninte: „Ce faci, ba, ma ameninti? Uite ma, am ajuns sa fiu amenintat de un antrenor secund.“ In cele din urma, conflictul a fost aplanat de doi dintre oficialii clubului Dinamo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS