24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGabi Szabo nu a reusit sa cistige titlul european

Gabi Szabo nu a reusit sa cistige titlul european

• Atleta noastra a izbucnit in plins pentru ca a fost invinsa in proba de 1.500 de metri de turcoaica Sureyya Ayhan • In finala probei de saritura in inaltime, Oana Pantelimon a ocupat pozitia a patra • Ionel Oprea s-a clasat pe locul 11 in proba de aruncare a discului

In ultima zi a Campionatelor Europene de atletism de la München, atleta romana Gabriela Szabo a ocupat locul doi, cu timpul de trei minute, 58 de secunde si 81 de sutimi, in proba de 1.500 de metri. Szabo a fost intrecuta de turcoaica Sureyya Ayhan (3:58.79), in timp ce medalia de bronz i-a revenit rusoaicei Tatiana Tomasova (4:01.28). Atleta noastra a ratat titlul continental, singurul care ii lipseste din palmares, deoarece a plecat slab in cursa si, in ciuda finisului impresionant, a atacat prea tirziu, nereusind sa o prinda din urma pe turcoaica Sureyya Ayhan.

La sfirsitul cursei de la München, Gabi Szabo a izbucnit in plins si a spus ca este dezamagita de rezultat. „Titlul european este singurul care imi lipseste din palmares si din aceasta cauza am plins pe pista. Nu mi-a venit sa cred ca am pierdut cursa. Oricum, ramin cu titlurile de campioana olimpica si mondiala.“

Presa a laudat-o pe Sureyya Ayhan

Presa internationala a catalogat succesul obtinut de Sureyya Ayhan in proba de 1.500 de metri drept cea mai mare surpriza a Campionatelor Europene de la München. Ayhan a obtinut prima medalie de aur pentru Turcia din istoria Campionatelor Europene de atletism, fiind supranumita de presa turca „fata de aur“.

„Daca mi-ati oferi intreaga lume in schimb, eu as alege mai degraba aceasta medalie de aur. Am stiut ca sint pregatita sa cistig. Nu am avut o tactica speciala, pentru ca eu imi alerg intotdeauna propria cursa. Imediat dupa final, nu m-am simtit prea bine, pentru ca eram istovita si emotionata“, a spus noua campioana europeana. Presa turca de ieri a salutat obtinerea primei medalii de aur din istoria Turciei, toate publicatiile rezervind prima pagina performantei obtinute de tinara atleta, in virsta de 24 de ani, care a invins-o pe marea favorita, romanca Gabriela Szabo. „Fata noastra de aur“, a titrat cotidianul Hurriye, care a subliniat ca noua campioana, care s-a aflat in atentia presei, in urma cu citeva luni, din cauza tumultoasei legaturi amoroase cu antrenorul ei, care este casatorit, a raspuns cu virulenta tuturor criticilor care i-au fost adresate. „Fiica vintului“, a notat cotidianul Sabah, care a precizat ca Sureyya Ayhan si-a meritat victoria mai ales ca a invins-o pe „legendara“ Gabriela Szabo.

Oana Pantelimon, pe locul patru

Oana Pantelimon a ocupat locul patru, cu o performanta de 1,89 m, in finala probei de saritura in inaltime. Aceasta proba a fost cistigata de suedeza Kajsa Berqvist (1,98 m), medaliile de argint si bronz revenindu-le rusoaicelor Marina Kuptova (1,92 m), respectiv Olga Kaliturina (1,89 m).

Atletul roman Ionel Oprea s-a clasat pe locul 11, cu o performanta de 60,62 m, in proba de aruncare a discului. Proba a fost cistigata de ungurul Robert Fazekas (68,83 m), medaliile de argint si bronz revenindu-le lituanianului Virgilius Alenka (66,62 m) si germanului Michael Mollenbeck (66,37 m).

Rusia este lidera in clasamentul pe medalii

In clasamentul pe medalii al Campionatul European de atletism, delegatia Romaniei s-a clasat pe locul 14 . La aceasta editie a europenelor, tara noasta a obtinut doua medalii, Ionela Tirlea cucerind aurul in proba de 400 de metri garduri, in timp ce Gabriela Szabo a obtinut argintul in proba de 1.500 de metri.

Primele zece locuri in acest clasament sint ocupate de urmatoarele tari: 1. Rusia (7 medalii de aur, 9 medalii de argint, 8 medalii de bronz), 2. Marea Britanie (7, 1, 6), 3. Spania (6, 3, 6), 4. Franta (4, 1, 2), 5. Grecia (4, 0, 2), 6. Suedia (3, 1, 1), 7. Germania (2, 9, 7), 8. Ucraina (2, 4, 1), 9. Ungaria (2, 0, 1), 10. Polonia (1, 1, 5).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS