8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEdilii Doljului isi declara averile

Edilii Doljului isi declara averile

• Nea Vasile are 180 de milioane de lei la ciorap • Nasu’ Solomon are bani sa le dea si altora • Nea Cornel nu agreeaza intrebarile despre avere

Intr-un top al averilor declarate de edilii Doljului, printre cei mai „saraci“ se afla primarul Craiovei, Vasile Bulucea, secretarul Prefecturii Dolj, Ionel Ciobotea, si viceprimarul Mihai Dragu. La polul opus sint vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj, Petre Petrescu, si viceprimarul Craiovei, Antonie Solomon, care spun ca au atitia bani incit nu-i mai preocupa situatia materiala tot restul vietii.

Vasile Bulucea, primarul Craiovei, neaga zvonurile cum ca ar fi unul dintre cei mai bogati oameni si spune ca a pus la ciorap o suma „mica“:

„Eu nu am nici firma, nici vila. Nu am casa nici in Lapus, nici in Romanesti, nici in Popoveni. Stau in apartament pe aleea Constantin Brancusi. Am doua fete, una este medic la Spitalul nr. 2, iar cealalta – conferentiar universitar la Facultatea de Medicina. Nici ele nu au vila sau firma. Una sta cu mine, iar cealalta are apartament in blocul vecin. Am un Fiat 1.800, fabricat in 1967, iar una din fete conduce o Dacie 1300, fabricata in 1986. La ciorap am reusit sa pun cam 180 de milioane de lei.“

Cu acesti bani, strinsi dupa o viata de munca, poate si primarul sa-si cumpere o masina noua, dar numai autohtona.

Mihai Dragu, viceprimarul Craiovei, plateste rate, se imprumuta de la prieteni si merge cu masina rar, pentru ca nu are bani de benzina:

„Nu avem nici o firma, nici eu, nici sotia mea sau rudele noastre. Eu locuiesc cu sotia intr-un apartament pe care l-am cumparat in rate la care platim trei milioane de lei pe luna. Cu cheltuielile de intretinere se duce jumatate din salariul meu de zece milioane de lei. Alte proprietati nu avem. Avem un Ford Mondeo, fabricat in 1993, cu care ne deplasam mai mult in week-end, ca e benzina scumpa. Cind mai facem mici investitii in apartament, ne mai imprumutam de la prieteni. Dar speram si noi sa ne imbogatim prin munca cinstita sau sa cistigam la Loto. Bani la ciorap nu am pus inca si traim prin siguranta serviciului“.

Nicoleta Miulescu, secretara Primariei Craiova, nu are un leu in banca, dar conduce un Jeep:

„Nu am firme, nu am vile. Copilul este minor si nu poate sa aiba activitati comerciale, iar alte rude de gradul I nu am in Craiova. Locuiesc intr-un apartament si conduc un Jeep Grand Cherokee, pentru ca sotul meu era pasionat de autoturisme. Nu am bani in banca si, daca as avea nu i-as tine in banca, as calatori peste tot in lume“.

Ionel Ciobotea, secretarul Prefecturii Dolj, nu a reusit sa-si aranjeze nici copiii:

„Am un apartament si un hirb de Dacie, fabricata in 1991. Nu mai am nici o firma. Am doi copii. Fiica mea a terminat Facultatea de Drept si este secretara la o agentie imobiliara, iar baiatul este elev. Nu am rude care sa aiba firme sau afaceri. Alte proprietati nu am si nici nu am sanse sa ma imbogatesc, pentru ca m-am nascut sarac si voi muri sarac“.

Cornel Mondea, prefectul judetului, este si el modest:

„Am un apartament cu patru camere, o casa in constructie si un Cielo. Sotia mea este asociata cu alte doua farmaciste la 3F. Este tot ce am. In ceea ce priveste rudele mele, de unde sa stiu eu ce au ele?“

Ion Voiculescu, presedintele Consiliului Judetean Dolj, are bani cit sa nu „moara de foame“:

„Nu am firme. Sint actionar cu 1% la General Comi. Am o casa de vacanta la Hobita, Gorj, in lucru de sase ani, executata 75 la suta. Sotia mea nu are firma, este director economic la Spitalul nr. 2. Masina nu am. Fiica mea este lector universitar la Turnu Severin, are o Dacie, un apartament cu patru camere si o casuta cu patru camere in Severin. Baiatul este avocat si are un apartament cu doua camere in Craiova si un Cielo, la mina a doua. Bani in banca nu am“.

Marin Diaconeasa, vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj, spune ca are tot o Dacie:

„Am un apartament cu patru camere, o Dacia Nova si sanatate. Nici sotia mea nu poseda averi. Eu sau rudele mele nu avem bani in banca, nici vile, nici firme.“

Cei care au bani si recunosc sint Antonie Solomon, viceprimarul Craiovei, si Petre Petrescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj. Acestia spun ca nu mai au grija banilor si ca sint impliniti financiar.

Petre Petrescu: „Am mai mult decit imi trebuie. Am o firma cu profil agricol, care nu a lucrat niciodata cu Consiliul Judetean Dolj. Am terenuri, combine agricole, tractoare, utilaje etc. Sint din rindul celor care mai si muncesc pentru bani. Firma este condusa de sotia mea. Si rudele mele au afaceri profitabile: discoteci, baruri, restaurante. Am patru-cinci masini, toate autohtone. Daca vreau, pot sa-mi cumpar cea mai tare masina, dar eu investesc in terenuri si utilaje. Afacerile imi merg bine si vreau sa ma dezvolt“.

Antonie Solomon: „Eu sint bogat. Am patru magazine, doua apartamente si o vila la Leamna. Puteti sa o vedeti si sa o fotografiati. Eu nu am venit in primarie pentru bani, ca am suficienti cit sa mai dau si la altii. Jumatate din salariu il dau pe factura de la telefon, iar restul – pe benzina, ca depasesc cota de la primarie. Am cheltuit doua miliarde cu primaria. Dar eu, spre deosebire de altii, aveam banii inainte sa vin in administratia publica locala.“

Acestea sint averile declarate de edilii orasului. Am face o cheta pentru ajutorarea lor, dar nu stim inca daca este adevarat ce ne-au declarat. Cititorii nostri ne pot ajuta la contabilizarea averii lor. Deci, daca aveti vecini alesi de popor care au vile, limuzine, bani, firme, altceva decit ce au declarat ei, va asteptam la sediul Gazetei de Sud!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS