11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportA calificat Craiova in semifinalele Cupei UEFA

A calificat Craiova in semifinalele Cupei UEFA

CV-ul lui „Negoro“ – asa cum l-au poreclit colegii pe Negrila – este cunoscut, iar intr-o istorie a „Craiovei Maxima“ ar trebui sa i se aloce citeva rinduri in plus fata de alti coechipieri. Si asta pentru ca performanta istorica a „Craiovei Maxima“ – accederea in semifinalele Cupei UEFA – a fost reusita prin golul lui Negrila din meciul retur cu FC Kaiserlautern (1-0, 16 martie 1983, Craiova). Din pacate, pentru cumul de cartonase galbene, Negrila nu a jucat in returul decisiv al semifinalei cu Benfica Lisabona.

Din 1971 – anul legitimarii ca junior la Universitatea – Negrila a activat la aceeasi echipa pina in vara lui ’88. Cariera si-a incheiat-o la Jiul Petrosani. A imbracat primul tricou de campion al Universitatii – editia ’73/’74 – jucind intr-un singur meci al acelei editii, partida de debut in Divizia A (Petrolul – Universitatea 0-0). Craiovenii reusesc sa aduca in vitrina clubului cel de-al doilea titlu national in 1980, apoi recidiveaza in urmatoarea editie – ’80/’81, cu Negrila titular de drept. Nicolae Negrila s-a consacrat la Universitatea ca fundas dreapta valoros, deosebit de tenace, avind calitati fotbalistice de exceptie.

Pe linga cele trei titluri de campion, „Negoro“ are in palmares, ca jucator, si patru Cupe ale Romaniei, iar ca antrenor secund (sezonul ’90/’91) a cucerit eventul cu Universitatea.

In prezent, Nicolae Negrila este antrenor principal la Gilortul Tirgu Carbunesti, echipa care a promovat la sfirsitul sezonului trecut in Divizia B.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS