21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportStiri World Cup 2002

Stiri World Cup 2002

Un monument al echipei nationale a Turciei va fi ridicat in orasul Bursa, a anuntat primarul Erdogan Bilenser. „Monumentul va reprezenta expresia mindriei si a bucuriei pe care ni le-a adus echipa nationala la Cupa Mondiala“, a spus Bilenser, care a precizat ca primaria studiaza in prezent patru proiecte, din care urmeaza sa-l aleaga pe cel mai bun. Erdogan Bilenser a mentionat ca primaria a declansat o serie de studii in vederea realizarii unui astfel de monument imediat dupa calificarea Turciei in semifinalele Cupei Mondiale. Pe de alta parte, copiii jucatorilor selectionatei Turciei vor studia gratuit la scolile particulare turce, a anuntat presedintele Uniunii Scolilor Particulare, Rustem Eyuboglu, citat de cotidianul Hurriyet. Eyuboglu a precizat ca a luat aceasta hotarire in urma recomandarii ministrului Educatiei, Metin Bostancioglu. Copiii fotbalistilor vor primi, de asemenea, burse de studiu.

Un post de radio din Seul a anuntat ieri ca Germania a fost exclusa de la Cupa Mondiala, iar Coreea de Sud va juca finala competitiei impotriva Braziliei. Moderatoarea Choi Hwa-jung, o actrita de televiziune, a anuntat pe postul de radio SBS Power FM, ca germanii au fost exclusi de la turneu, in urma depistarii unui control antidoping pozitiv, iar sud-coreeni, eliminati in semifinala de echipa Germaniei, urmeaza sa joace finala in locul acestora. Potrivit martorilor oculari, imediat dupa acest anunt, sud-coreenii au inceput sa strige de bucurie, iar la comitetul de organizare al Cupei Mondiale au primit foarte multe apeluri telefonice, la fel ca si sediile mai multor publicatii sau a unor servicii guvernamentale. Moderatoarea postului de radio a dat acest anunt, dupa ce a primit un mesaj pe telefonul mobil de la asistentul sau. In pofida avertizarilor date de tehnicienii aflati in studio, ea a dorit sa anunte in direct vestea cea buna. Postul de radio si moderatoarea au fost nevoiti sa isi ceara scuze, iar comitetul de organizare al competitiei a publicat o dezmintire oficiala. „Exista o mare posibilitate ca producatorii emisiunii sa fie pedepsiti in urma acestui incident“, a spus responsabilul SBS, Kim Sang-Il.

Atacantul brazilian Ronaldo a spus ca simte dureri musculare la glezne si la coapsa si ca doreste sa se odihneasca pentru a fi in forma maxima in finala Cupei Mondiale. „Meciul cu selectionata Turciei a fost foarte greu, asa cum a fost intreaga competitie. Am simtit dureri la glezne, dar si la coapsa“, a precizat Ronaldo, autorul unicului gol al meciului Brazilia-Turcia, contind pentru semifinalele Cupei Mondiale. Atacantul brazilian a adaugat: „Sint foarte multumit ca am marcat in semifinala, dar acest gol nu este pentru mine, ci pentru echipa. Vrea ca in finala sa marchez cel mai important gol din cariera. Germania este o echipa foarte puternica si sint sigur ca jucatorii germani ne vor demonstra care este potentialul lor. Va fi un meci foarte greu.“ La rindul sau, atacantul Rivaldo a spus ca echipa sa va incerca sa cistige meciul cu Germania: „Trebuie sa respectam echipa germana, dar cred ca putem invinge. Foarte multi au spus ca Brazilia nu a jucat bine in preliminariile CM si ca nu este o favorita la titlu. Dar noi am demonstrat contrariul. Multe dintre echipele care au plecat din pozitia de favorite au parasit competitia.“

Premierul turc Bulent Ecevit a felicitat echipa nationala, in ciuda eliminarii acesteia din semifinalele Cupei Mondiale, precizind ca parcursul sau la competitia mondiala a sporit „increderea in sine“ a poporului turc. „Echipa nationala de fotbal a demonstrat poporului turc ce inseamna bucuria de a fi solidari. Doresc sa-i felicit pentru acest lucru. Ati reprezentat tara in cel mai frumos mod posibil“, a precizat premierul turc in mesajul de felicitare. Seful guvernului turc a adaugat ca l-a sunat pe selectionerul Senol Gunes imediat dupa meci, felicitindu-l si cerindu-i si lui si jucatorilor sa nu fie tristi.

Antrenorul selectionatei de fotbal a Germaniei, Rudi Völler, va primi titlul de cetatean de onoare al orasului sau natal, Hanau, situat in apropiere de Frankfurt. „Dorim ca recompensam performanta istorica a lui Rudi Völler. El a fost mereu acolo unde a fost nevoie de el“, a spus primarul Margret Haertel. Pe de alta parte, selectionerul german a spus ca echipa pe care o conduce va simti foarte mult lipsa mijlocasului Michael Ballack, suspendat pentru finala Cupei Mondiale, dupa ce a primit un al doilea cartonas galben in meciul cu Coreea de Sud, din semifinalele competitiei. „Un jucator de talia lui Ballack nu poate fi inlocuit usor. El este mereu capabil sa pregateasca si sa marcheze goluri. Ii vom simti foarte mult lipsa“, a spus Völler. Tehnicianul german a adaugat ca stia inainte de inceperea competitiei asiatice ca mijlocasul echipei Bayer Leverkusen, care va evoula din sezonul urmator la gruparea Bayern München, nu era in forma suta la suta. „El s-a pus la dispozitia echipei la toate meciurile. A dovedit in cursul ultimelor doua meciuri ca este capabil sa decida soarta unei partide. Este foarte periculos si ca marcator“, a afirmat selectionerul german.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS