18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPierluigi Collina va conduce finala Cupei Mondiale

Pierluigi Collina va conduce finala Cupei Mondiale

Arbitrul italian Pierluigi Collina va conduce finala Cupei Mondiale, care se va disputa duminica, la Yokohama, de la ora 14.00, intre echipele Germaniei si Braziliei. Collina ii va avea ca asistenti pe englezul Philip Sharp si de suedezul Leif Lindberg, in timp ce scotianul Hugh Dallas va fi arbitru de rezerva.

In schimb, nici un european nu va conduce finala mica, care se va disputa miine, la Daegu, de la ora 14.00, intre formatiile Turciei si Coreei de Sud. Aceasta partida va fi arbitrata de Saad Mane (Kuweit), asistenti urmind sa fie Ali Al Traifi (Arabia Saudita) si Hector Vergara (Canada). Mexicanul Felipe Ramos Rizo va fi arbitru de rezerva.

Presedintele UEFA, Lennart Johansson, a spus ca delegarile acestor brigazi, care s-au decis ieri-dimineata, in cursul unei reuniuni desfasurate in prezenta presedintelui FIFA, Joseph Blatter, au fost hotarite in urma unor dezbateri furtunoase, deoarece, initial, comisia condusa de turcul Senes Erzik nu a ales decit arbitri europeni pentru cele doua intilniri. Pentru finala mica de simbata a fost propus initial suedezul Anders Frisk.

Aceasta luare de pozitie se situeaza in linia sugestiilor formulate de Blatter, in urma polemicilor privind arbitrajul, care au perturbat Cupa Mondiala pina in sferturile de finala. Presedintele FIFA si-a exprimat dorinta ca desemnarea arbitrilor sa se faca in conformitate cu calitatile lor si nu dupa criterii de nationalitate. „Trebuie sa-i alegem pe cei mai buni“, a spus in repetatre rinduri Blatter.

La incheierea dezbaterilor, comisia a stabilit ca patru europeni vor conduce finala mare, iar patru arbitri care nu apartin Europei vor conduce finala mica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS