10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei fotbalisti olteni sint nascuti in aceeasi zi

Trei fotbalisti olteni sint nascuti in aceeasi zi

Trei fotbalisti olteni – toti internationali A – sint nascuti pe 23 iunie, dar in ani diferiti: Stefan Stoica (1967), Dumitru Mitrita (1971), Claudiu Niculescu (1976). Ei au debutat si s-au consacrat la Universitatea Craiova, cifrele carierei lor la clubul din Banie fiind urmatoarele: 94 meciuri/10 goluri (Stoica), 111/6 (Mitrita), 94/31 (Niculescu).

In perioada alb-albastra, cei trei au fost selectionati in lotul A, in „Anuarul fotbalului romanesc“ existind urmatoarea evidenta: Stoica – doua meciuri, in 1990, Mitrita – un meci, 1999, Niculescu – un joc, 2000. Din 1991, Fane Stoica a jucat in Grecia, acolo unde se afla si in prezent, ca antrenor la Veria (juniori). Este coordonatorul centrului de copii si juniori de la Veria. A revenit la Universitatea in sezonul ’94-’95, dar a evoluat doar in sapte partide si s-a reintors in Grecia. „Iubesc Craiova, iubesc Universitatea, dar

m-am simtit bine in Grecia, unde am avut parte de o cariera deosebita. Acum am imbratisat cariera de antrenor“, a spus Fane Stoica.

Mitrita a jucat in Craiova la Universitatea si Electroputere, din 1990 si pina in 1997, cu exceptia turului ’93-’94, cind a evoluat la Farul. La Universitatea a avut cea mai apreciata evolutie, iar in vara lui ’97, impresarul FIFA, Rodion Camataru, i-a indrumat pasii spre echipa olandeza Heerenveen. Din sezonul trecut, „Piticul“ s-a transferat la Steaua, desi a avut, printre alte oferte, si varianta prelungirii contractului cu Heerenveen. Miine implineste 31 de ani.

Claudiu Niculescu este produsul scolii oltene de fotbal, el remarcindu-se la Extensiv. A debutat la Universitatea (martie 1998), echipa pe care a slujit-o pina in vara anului trecut. La sugestia lui Netoiu, a preferat sa imbrace tricoul „ciinilor rosii“, iar luna trecuta a devenit campion cu Dinamo. Claudiu are doar 26 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS