13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBallack trimite Germania in semifinale

Ballack trimite Germania in semifinale

Sferturile Cupei Mondiale
Germania – SUA 1-0
• A marcat: Ballack ’39.
Germania: Kahn – Metzelder, Kehl, Linke – Frings, Schneider (’60, Jeremies), Hamann, Ballack, Ziege – Neuville (’79, Bode), Klose (’87, Bierhoff). Antrenor: Rudi Voller.
SUA: Friedel – Sanneh, Pope, Berhalter, Lewis – Donovan, Reyna, O’Brien, Mastroeni (’79, Stewart), Hejduk (’64, Jones) – McBride (’57, Mathis). Antrenor: Bruce Arena.
• A arbitrat: H. Dallas (Scotia).

Nemtii si-au facut un obicei din a cistiga doar cu 1-0 meciurile eliminatorii, fara sa joace spectaculos si fara sa se forteze prea mult. In fond, elevii lui Voller par sa-si pastreze resursele pentru meciurile care au mai ramas de jucat.

„Yankeii“ nu au stat prea mult pe ginduri si, dupa o scurta perioada de tatonare, au inceput sa combine frumos si sa ajunga in fata portii lui Kahn. Donovan a scapat de doua ori singur cu Kahn, dar portarul neamt demonstreaza ca nu degeaba este cel mai bun goal-keeper din lume, mentinind astfel tabela de marcaj intacta.

Cum ocaziile irosite se razbuna, nepotii „Unchiului Sam“ s-au vazut condusi in minutul 39. Atunci, Ziege a centrat din lovitura libera, iar Ballack a reluat cu capul in plasa portii lui Friedel. Peste patru minute, Germania a fost la un pas de 2-0, dar Klose a trimis cu capul in bara.

Partea secunda a inceput in nota de dominare a americanilor, care, in minutul 50, au solicitat gol la sutul lui Berhalter. Kahn a deviat mingea in Frings, aflat pe linia portii, dupa care portarul german a revenit si a prins balonul. Peste zece minute, Kahn a iesit in afara careului si a respins cu capul pina la Reyna, iar sutul americanului, cu bolta, a trecut pe linga poarta goala. Nemtii au inceput incet-incet sa tempereze elanul ofensiv al adversarilor, punind stapinire pe joc. Ultimele minute au fost incendiare, ambele echipe jucind cu garda jos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS