10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltimele batalii ale Comandantului rosu

Ultimele batalii ale Comandantului rosu

FCM Bacau – Universitatea
• Stadion „D. Sechelariu“, miercuri, ora 20.00.
• Formatii probabile:
FCM Bacau: Ciubotaru – Ardeleanu, R. Ciobanu, Ciurlea (Badoi) – Codreanu, Apostol, Nivaldo, Pitu, Fl. Ganea – Ciocoiu, Cursaru. Antrenor: Gh. Poenaru.
Universitatea: Preda – C. Dobre, Craciunescu, Baldovin, Ursu – Grigorie, D. Alexa, Stoican, Frasineanu – Barcauan, Iacob. Antrenor: Fl. Marin.
• Vor arbitra: A. Constantin – Z. Szekely, Gh. Negoita. Observatori: M. Radulescu, I. Craciunescu.
• La tineret: FCM Bacau – Universitatea 0-2. Au marcat: Balace si Bica.

Desi a condus cu 1-0 timp de 76 de minute, FCM Bacau a pierdut simbata in fata Otelului, raminind tot pe locul sase, care o scuteste de emotiile finalului de sezon (+3 la „adevar“). Chiar daca primarul Sechelariu visa o echipa a Bacaului in Cupele Europene, moldovenii se vor multumi, deocamdata, cu faptul ca dintr-o formatie retrogradata in vara anului trecut au ajuns, alaturi de Otelul, revelatia returului. Bacauanii au invins lidera Diviziei A, meciul cu Dinamo fiind catalogat cel mai frumos al campionatului. In acest context al absentei unei mize deosebite, intilnirea de astazi cu Universitatea este privita totusi de gazde ca una importanta, Sechelariu si Chivorchian sperind ca echipa lor sa obtina victoria. Presedintele Gh. Chivorchian a spus: „Este un meci intre doua echipe valoroase din provincie. Avind in vedere ca atit noi, cit si Universitatea am ratat calificarea in Cupele Europene, miine (astazi – n.r.) va fi un joc al orgoliilor ranite. Vreau sa cistige FCM Bacau“. Cornel Cepariu, purtatorul de cuvint de la FCM Bacau, a completat: „Vrem sa nu ne dezamagim suporterii in acest final de sezon. In consecinta, mergem pe «mina» baietilor care, daca vor evolua cu aceeasi daruire, vor cistiga. Nu subestimam adversarul, dar cred ca ne sta in putinta sa obtinem cea de-a 14-a victorie din acest campionat. Echipa noastra isi doreste victoria si ca un fel de revansa fata de acel categoric 3-0 din tur. Meciul cu oltenii se anunta dificil, ca si cel din etapa de simbata, cu FC National, in Cotroceni.“

In tabara gazdelor, Iftodi este accidentat (ruptura musculara), iar Bordeanu, suspendat. „Principalul“ Gh. Poenaru a absentat luni dupa-amiaza de la antrenament din cauza unor probleme de sanatate. Atacantul Cursaru este, alaturi de Pancu, pe primul loc in clasamentul golgheterilor si e fireasca dorinta lui de a marca in meciul de astazi. „Vreau sa invingem Craiova si eu sa-l intrec pe Pancu!“, a spus Cursaru.

Universitatea este preocupata mai mult de viitorul sezon, ca sa zicem asa. Jucatorii au aflat din presa (si nu numai) despre planurile secrete ale actionarului Netoiu si sint, firesc, marcati mai mult de viitorul lor decit de miza ultimelor partide din aceasta editie de campionat. In tur, oltenii au cistigat lejer, cu 3-0, evolutia Universitatii fiind atunci aplaudata la scena deschisa. Oricum, cu gindul la primele blocate si la eventuala despartire de Craiova, jucatorii sint hotariti sa se intoarca de la Bacau cu un rezultat bun.

Presedintele Viorel Ilinca a spus: „Sint convins ca spectatorii vor fi cei mai cistigati, deoarece prevad un meci frumos. In acest moment, ambele echipe sint convinse ca accesul in Cupele Europene nu mai este posibil si nici coborirea la baraj, astfel incit va fi fotbal adevarat. V-am mai spus-o, obiectivul nostru este sa ne imbunatatim situatia la «adevar»“.

D. Rednic (care a efectuat luni o rezonanta magnetica la Bucuresti) si Danciu sint incerti. Reintra Frasineanu, C. Dobre si Rada, cei trei suspendati in meciul cu Astra. Universitatea va pleca in aceasta dimineata din Focsani la Bacau, iar dupa meci va reveni tot la Focsani, vineri urmind a se deplasa la Galati pentru meciul de simbata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS