24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci urit, victorie chinuita

Meci urit, victorie chinuita

• Singurul gol al intilnirii a fost marcat de Iacob • Ploiestenii au jucat repriza secunda cu un om in minus

Trupa lui Florian Marin a reusit, in urma unui joc sters, presarat cu destule greseli, sa administreze Astrei prima infringere dupa 11 meciuri consecutive in care ploiestenii obtinusera rezultate favorabile. Mai mult, oltenii au invins pentru prima oara Astra, palmaresul intilnirilor directe dintre cele doua grupari fiind net favorabil ploiestenilor.

Vreo 7.000 de oameni au asistat la un meci plictisitor, cu putine faze de poarta, dar cu o echipa, Universitatea, chinuindu-se sa marcheze in poarta lui Multescu, desi a avut o repriza un om in plus pe gazon, „astralul“ Movila fiind eliminat (’45). Dupa citeva astfel de incercari nereusite, ale lui Grigorie, Stoican, Vrajitoarea, galeria i-a ironizat pe alb-albastri prin minutul 60, cind scorul era 0-0: „Stiinta, hai pe ei / Sa le dam si golul trei!“ sau „Astra, hai pe ei / Ca-s echipa de catei!“. Istoria meciului a scris-o Victoras Iacob, masivul atacant introdus dupa pauza pe teren reluind cu capul in plasa. Imediat, suporterii din galeria Universitatii s-a intors cu spatele si s-au bucurat astfel pentru golul care a modificat tabela de marcaj.

Astra, venita in Banie pentru un scor egal, s-a aparat grupat si a contraatacat taios in doua rinduri prin Mihalache si Duna. In minutul 52, cei doi atacanti ploiesteni au initiat o actiune de toata frumusetea, pornita din propriul teren si incheiata cu un sut slab la poarta lui Preda.

Galeria s-a plictisit de Netoiu

Postata la tribuna a doua, deoarece Netoiu a inchis Peluza „Cristi Neamtu“, galeria Universitatii a afisat la inceputul reprizelor 12 pancarte in care isi arata „dragostea“ pentru actionarul Universitatii. Iata citeva dintre acestea: „Netoiu culcat“, „Foamea te face ciine“, „Ia-ti zborul“, „Ciinetoiu nu te suport“, „Odio Netoiu“, „Ciine bastard“, „Ne-am plictisit de tine“. In schimb, galeria a scandat in repetate rinduri numele fostelor glorii ale Craiovei, Gica Popescu, Ilie Balaci, Emil Sandoi. „Imi pare rau de spectatori, nu de cei din galerie! Au dovedit si astazi ca nu au caracter“, a afirmat Gigi Netoiu la finalul intilnirii.

Multescu: „M-au injurat tot meciul“

Tehnicianul Astrei, Gigi Multescu, s-a aratat nemultumit de faptul ca Florin Marin nu a onorat conferinta de presa. „Dupa ce tot meciul cei de pe banca Universitatii m-au injurat, constat ca ospitalitatea oltenilor lipseste cu desavirsire. Puteam sa-l trimit si eu pe secundul meu la conferinta, asa cum a procedat Florin Marin. Nu stiu ce se intimpla la Craiova….“, a spus Multescu. Despre meci, antrenorul ploiestean a spus: „Am venit sa jucam corect si sa cistigam un punct pentru a avea un final de sezon linistit. Ratarile si greselile noastre, dar si arbitrajul ne-au facut sa nu ne realizam obiectivul. Am pierdut nemeritat. Arbitrul Lica nu ne-a acordat un penalti la Mihalache si l-a eliminat usor pe Movila.“

In schimb, Alexandru Popovici a motivat astfel absenta de la conferinta a managerului Florin Marin: „A ramas in vestiar ca sa bea o bere cu baietii. Miine (duminica – n.r.) este ziua dinsului si a dorit sa-i cinsteasca pe jucatori.“ Despre meci, Popovici a afirmat: „Este o victorie importanta obtinuta in fata unei echipe neinvinse de 11 etape, care in acest joc a lasat foarte putine spatii libere. Consideram ca este o victorie meritata dupa aspectul jocului, chiar daca evolutia echipei nu a fost deosebita. Importante sint punctele cucerite.“

Gica Popescu a cumparat zece bilete

Internationalul Gica Popescu a urmarit partida din tribuna oficiala, fiind insotit de Costica Stefanescu, Adrian Popescu, Ion Olaru si altii. „Vreau sa mai joc un an in strainatate si apoi ma decid daca vin la Craiova. Sint in vacanta si am venit sa vad acest meci impreuna cu prietenii mei. Desi Netoiu mi-a spus ca pot intra gratis la acest meci, am cumparat zece bilete pe care am dat zece milioane de lei, deoarece am venit impreuna cu prietenii mei. Daca noi, cei care avem bani, nu ne cumparam bilete, ce sa mai cerem de la altii? Sint citiva jucatori la Universitatea care imi plac si cred ca pot creste in valoare in viitor. Indiferent cine va conduce clubul sau ce jucatori vor fi in lot, suporterii vor ramine fideli echipei“, a spus Gica Popescu. Intrebat daca banii dati pe bilete ii considera prima investitie la Universitatea, internationalul oltean a raspuns printr-o intrebare: „De ce nu? Poate…“ Organizatorii au vindut 14 bilete de cite un milion de lei. Pentru a vedea meciul de la tribuna oficiala, Emil Sandoi a scos din buzunar un milion de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS