12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportScuderia Ferrari a facut de rusine Formula 1

Scuderia Ferrari a facut de rusine Formula 1

Fostul pilot austriac Gerhard Berger, care indeplineste functia de director al diviziei Motorsport a BMW, a solicitat Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) sa sanctioneze echipa Ferrari dupa victoria obtinuta duminica de Michael Schumacher in Marele Premiu al Austriei. Schumacher a cistigat pe circuitul „A1 Ring“, dupa ce colegul sau de echipa, Rubens Barrichello, care era in fruntea cursei, s-a supus indicatiilor echipei si l-a lasat pe german sa-l depaseasca inainte de sosire cu citiva metri. „A fost o decizie teribila, care face rau sportului. In lumea Formulei 1 avem un fel de politie care este FIA si care trebuie sa intervina. FIA are o responsabilitate si sint sigur ca va porni o investigatie“, a spus Berger, fost pilot al echipei Ferrari. FIA ar putea hotari ca echipa Ferrari a adus prejudicii sportului si ar putea inversa ordinea finala, i-ar putea descalifica pe ambii piloti sau i-ar putea suspenda pentru cursele urmatoare.

Schumi o da la-ntors

Schumacher a criticat si el decizia echipei Ferrari. „As fi vrut sa terminam cursa, asa cum era normal. M-am gindit serios sa nu respect decizia echipei, dar, cind Rubens s-a dat la o parte, l-am depasit. Numai pe ultimii metri m-am decis sa respect indicatiile primite. Trebuie sa spun ca a fost o hotarire gresita ca eu sa cistig aceasta cursa. Dar au fost investiti foarte multi bani in echipa si am arata prost daca as pierde titlul pentru punctele cistigate in Austria“, a spus pilotul german. Pilotul brazilian Rubens Barrichello nu a dorit sa comenteze decizia echipei Ferrari, cu care a semnat saptamina trecuta un nou contract pentru o perioada de doi ani. „Va veni si timpul meu. Astazi a fost o decizie a echipei si nu e nimic de comentat. Schumacher mi-a oferit mie trofeul pe care il voi lua la mine acasa si ma bucur pentru asta“, a spus Barrichello.

Presa mondiala a luat atitudine

Presa britanica a criticat victoria lui Michael Schumacher. „Ziua in care Formula 1 a murit de rusine“, a titrat The Sun, iar The Times a notat: „Victoria cinica a lui Schumacher a aruncat rusinea asupra Formulei 1“. The Times a mentionat ca o cursa interesanta a fost distrusa in final cind Barrichello i-a permis lui Schumacher sa cistige. „Schumacher a fost un pilot in pragul maretiei, dar acum este considerat ca fiind cel mai cinic manipulator al Formulei 1“, a notat cotidianul englez. „Cartonas rosu“, a titrat cotidianul francez L’Equipe. „Scuderia Ferrari ne-a oferit un spectacol trist pe ultimele sute de metri ale Marelui Premiu al Austriei, obligindu-l pe Barrichello sa se lase depasit de Michael Schumacher. Un spectacol care a fost opusul mitului pe care aceasta echipa il constituie in sufletele iubitorilor sportului. Ieri, nu a mai fost vorba despre sport, ci mai mult de un aranjament urit“, s-a mentionat in L’Equipe. Cotidianul francez a notat ca decizia scuderiei Ferrari a atras reactia negativa indreptatita a miilor de spectatori si a milioane de telespectatori. „Ferrari a transformat, intr-un mod trist, noul sau triumf intr-o parodie a victoriei“, s-a precizat in L’Equipe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS