16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaturam o echipa adormita

Baturam o echipa adormita

• Sorin Cirtu si-a cumparat bilet si a stat la „Stema“. „E Paste si m-am gindit sa le dau si astora «Iepurasul»!“ – a spus el • Daniela Popa, directoarea DTS Dolj, a fost impiedicata sa intre pe stadion • Inainte de a parasi arena, Netoiu a spus: „Dedic aceasta victorie suporterilor adevarati, nu galeriei“

„U“ Craiova – Farul 3-0

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 75.

• Au marcat: Grigorie ’31, Dobre ’39, Rednic ’73.

• Universitatea: Preda 6,5 – Dobre 7; Rada 6,5; Baldovin 6,5; Craciunescu 6,5; Rednic 7 – Stoican 6 (’77, C. Dinu); Frasineanu 6; Grigorie 7,5 – Vrajitoarea 6 (’69, Manta 5); Barcauan 5,5 (’81, Verdes). Antrenor: Fl. Marin.

• Farul: Curca 5 – Abaluta 5; Popete 5,5; Mocanu 5; Barbu 5 (’81, Chirea); Senin 5 – Usurelu 5 (’46, Trofin 5,5); Cristocea 5,5; Badescu 5 (’46, Teican 5) – L. Mihai 5; Negru 5. Antrenor: P. Grigoras.

• Avertismente: Frasineanu, Rada / Popete.

• Au arbitrat: A. Deaconu 7 – N. Marodin 7, C. Marinescu 7 (toti din Bucuresti). Observatori: M. Radulescu, D. Petrescu.

• Filmul golurilor: min. 31, 1-0: Frasineanu a executat un corner de pe partea dreapta, Grigorie s-a inaltat si a reluat sub transversala; min. 39, 2-0: lovitura libera de la 22 de metri executata impecabil de Dobre; min. 73, 3-0: Grigorie a scapat pe partea stinga, i-a pasat lui Rednic, iar acesta a sutat fara sperante pentru Curca.

• Celelalte rezultate: Petrolul Ploiesti – FC Brasov 2-2: D. Todoran ’14 (p), Grama ’51 / Stere ’37, Vasc ’72; FC Arges – Ceahlaul 1-0: Chita ’26; Steaua – Rapid 2-1: Cl. Raducanu ’24, ’70 / Sumudica ’67; Gloria Bistrita – UMT 3-1: Minteuan ’23, Coroian ’32 (p), ’74 / Savoiu ’67; FC National – Dinamo 1-0: S. Radu ’38 (p); FCM Bacau – Sportul Studentesc 2-2: R. Ciobanu ’64, V. Ardeleanu ’90 / T. Balan ’53, G. Bucur ’80; Otelul Galati – Astra Ploiesti 0-0.

• Etapa viitoare: Astra – FCM Bacau, FC Brasov – Otelul, Ceahlaul – Petrolul, Dinamo – Bistrita, Farul – FC National, Rapid – FC Arges, Sportul – U Craiova, UMT – Steaua.

Pentru a doua oara consecutiv, Universitatea a fost asistata la un meci de Divizia A doar de scaunele arenei „Ion Oblemenco“… Nici de aceasta data Netoiu nu a dat inapoi si, confirmind ca este suparat rau practic pe tot orasul, a mentinut pretul unui bilet de intrare la astronomica suma de 150.000 de lei. Evident, „oficiala“ a costat un milion de lei, dar simbata „Comandantul“ nu si-a mai cumparat probabil bilet, cum incercase sa ne convinga la meciul cu UMT, el surprinzind inca de la debut, cind s-a asezat pe banca tehnica alaturi de Florin Marin! Pe parcursul partidei, una la discretia oltenilor, Netoiu a facut si circul de rigoare, el bucurindu-se in stil sud-american dupa fiecare reusita a Universitatii. Dar, cum in spatele lui nu se afla „celebrul“ Cristi Borcea de la Dinamo, „Comandantul“ s-a ferit sa cada de bucurie, chiar si de pe imensa banca de rezerve, mai ales ca din „Cotroceni“, acolo unde „ciinii“ erau chinuiti de FC National, vestile nu erau tocmai bune…

Revenind la meciul cu Farul, prea multe n-ar fi de spus! In primul rind, caldura i-a sufocat pe constanteni, Farul semanind mai degraba cu o echipa venita din Siberia si nu cu una ai carei jucatori se distreaza toata vara pe malul marii. Cert este ca doar vreo 30 de minute oaspetii au opus o oarecare rezistenta, ei cazind apoi iremediabil dupa ce Grigorie a deschis scorul. Pina la pauza a mai marcat si Dobre, astfel ca Gigi Netoiu nu a mai fost nevoit sa mearga si la cabine pentru a da eventuale indicatii, el raminind pe parcursul sfertului de ora dintre reprize singur-cuc pe banca de rezerve!

Aspectul jocului nu s-a schimbat nici in partea a doua. Universitatea a „rulat“ nestingherita spre poarta nefericitului Curca, in timp ce Fane Preda a fost practic spectator si nu era nici o suparare daca la final Gigi Netoiu i-ar fi cerut portarului nostru sa plateasca un bilet de 150.000 de lei… In minutul 73, Grigorie, cel mai bun om de pe teren, a mai facut o faza spectaculoasa, prilejuindu-i lui D. Rednic ocazia sa ridice scorul la 3-0. Amintindu-si ca sint si ei pe teren, „marinarii“ au initiat o faza mai acatarii prin minutul 82, cind Negru a scapat singur, dar a sutat aiurea din interiorul careului mare.

Asa s-a scris istoria unei partide fara spectatori, dupa care ne-am convins ca Gigi Netoiu, dincolo de declaratiile sale razboinice, nu are nici un chef sa mai stea prea mult pe aici. Altfel, riscam nu doar sa raminem fara echipa, dar poate ni se prabuseste din nou „Polivalenta“, care, neterminata, suporta pe acoperisul inca subred galeria care nu mai este primita de „Comandant“ pe stadion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS