10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGimnastii romani domina Europa

Gimnastii romani domina Europa

• Reprezentativa de seniori antrenata de Dan Grecu a cistigat medaliile de aur in concursul pe echipe • Dan Potra a devenit campion european la individual compus

La Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Patras, reprezentativa de seniori a României a cîștigat în premieră medaliile de aur în concursul pe echipe. Echipa României a dominat cu autoritate competiția și a acumulat un total de 168,170 de puncte. Pe aparate, seniorii români au obținut următoarele punctaje totale: sol – 27,999 puncte, cal cu mînere – 28,812 puncte, inele – 28,124 puncte, sărituri – 28,674 puncte, paralele – 27,824 puncte, bară fixă – 26,737 puncte. Echipa României a fost formată din Marius Urzică, Marian Drăgulescu, Dan Potra, Ioan Suciu, Constantin Covaci, antrenorul coordonator al lotului fiind Dan Grecu. Locul al doilea a fost ocupat de Rusia (167,098 puncte), iar pe poziția a treia s-a clasat echipa Belarusului (166,582 puncte).

Echipa României a fost imbatabilă

„După performanța înregistrată la sol, România s-a aflat permanent pe primul loc, iar echipa Rusiei a așteptat ca adversarii să greșească. S-a întîmplat acest lucru, dar abia la ultimul aparat, paralele, cînd Marian Drăgulescu a căzut și a obținut nota 8,087. Această greșeală nu a făcut totuși ca România să piardă aurul. Rusul Alexei Nemov, cel mai promițător gimnast la bară fixă, deși a avut un exercițiu dificil, nu a reușit să-l ducă bine pînă la capăt, iar acest lucru a costat Rusia medalia de aur“, a notat site-ul www.eurogym2002.net. Marius Urzică a obținut la cal cu mînere cea mai mare notă din întregul concurs, 9,825. „Sînt foarte fericit că am cîștigat medalia de aur în concursul pe echipe. Este un sentiment minunat pentru întreaga echipă. Înainte de concurs speram să cîștigăm o medalie, dar nu eram siguri că vom obține aurul“, a spus Dan Potra.

Luptă acerbă la individual compus

În concursul individual compus, care s-a desfășurat sîmbătă, gimnastul român Dan Potra a cîștigat medalia de aur. Potra a acumulat un punctaj total de 55,710 puncte. Deși a început concursul cu stîngul, căzînd la sol și primind doar 8,787, Dan Potra și-a revenit treptat și a început să recupereze diferența, obținînd 9,400 la cal cu mînere, 9,512 la inele și 9,337 la sărituri.
La penultimul aparat, paralelele, românul a primit nota 9,262 și a trecut în fruntea clasamentului, poziție pe care și-a menținut-o și după desfășurarea ultimei probe, bara fixă, unde a obținut 9,412.
Gimnastul român a fost urmat în clasament de bulgarul Jordan Jovtchev (55,623 puncte) și de rusul Alexei Bondarenko (55,612 puncte).
Un alt gimnast român, Adrian Ionescu, a cîștigat ieri medalia de aur în finala de la sol a concursului rezervat juniorilor din cadrul Campionatelor Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS