20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea il asteapta pe Gica Popescu

Universitatea il asteapta pe Gica Popescu

Intr-un interviu gazduit ieri de Gazeta Sporturilor, celebrul international oltean Gica Popescu nu a exclus posibilitatea sa cumpere Universitatea Craiova. „Baciul“ a adaugat insa ca o eventuala preluare a echipei noastre nu il intereseaza decit in momentul cind va reveni definitiv in tara sau, altfel spus, atunci cind isi va agata ghetele in cui.

Proprietar al luxoasei scoli de fotbal care ii poarta numele, un edificiu in care a investit aproape doua milioane de dolari (!), Gica Popescu reprezinta la ora actuala singura solutie fericita pentru viitorul Universitatii. Jucator cu o cariera exceptionala, bun cunoscator al metodelor dupa care se face fotbal de performanta la cluburile celebre ale Europei, „Baciul“ ar reusi, sintem convinsi, sa readuca Universitatea cel putin la nivelul anilor ei de glorie, atunci cind el, un junior firav din Calafat, intra sfios pe poarta „Oxfordului“ soccerului romanesc, asa cum a denumit inspirat Tica Zamfir pepiniera craioveana.

Este adevarat, citind interviul realizat de Dumitru Graur, am sesizat ca „Baciul“ nu da ca sigura venirea sa la Universitatea in postura de proprietar. Totusi, din cuvintele sale am inteles ca, o data revenit definitiv in tara, lui Gica Popescu ii va fi practic imposibil sa ramina indiferent fata de echipa pe care a iubit-o enorm si care l-a lansat in fotbalul mare. Pe de alta parte, inclusiv scoala pe care si-a construit-o ar fi mult mai profitabila – si nu ne referim aici neaparat la bani – in conditiile in care patronul sau ar avea alaturi, tot in proprietate, si o echipa cu blazonul Universitatii. Plus ca pepiniera clubului alb-albastru, lasata cam de izbeliste in ultimi ani, ar fi automat revigorata pentru ca nici un club din tara nu are la nivel de copii si juniori conditiile pe care le ofera acum Gica Popescu la scoala de la „Hanul Doctorului“.

Oricum, oltenii il asteapta cu inima deschisa pe Gica sa revina acasa. Indiferent cine va fi proprietarul Craiovei in momentul cind „Baciul“ va decide sa preia Universitatea, el va trebui sa se retraga atunci elegant. Gica Popescu reprezinta solutia providentiala pentru clubul alb-albastru si, spre deosebire de altii, internationalul oltean dispune si de bani adevarati cu care sa demareze o treaba serioasa. Sintem curiosi totusi cum vor actiona anumiti oportunisti dupa ultimele declaratii ale „Baciului“. Banuim ca acum se vor gasi clienti care sa-i faca oferte lui Gigi Netoiu, sperind ca apoi sa profite de intentia lui Gica Popescu de a cumpara echipa. Deocamdata insa, „Comandantul“ este in avantaj si nu ar fi exclus sa declare, abil cum este, ca s-a hotarit sa pastreze el echipa pentru Gica Popescu, cu care, de altfel, este si amic. Dar pina la dorita venire a „Baciului“ parca nici nu mai conteaza cine vine si cine pleaca, daca mai pleaca…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS