17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDoua meciuri suspectate de blat in Divizia D

Doua meciuri suspectate de blat in Divizia D

Comisia de competitii si disciplina a AJF Gorj nu a omologat jocurile Minerul Urdari – Mecanica Motru (1-2) si Rostramo Tirgu Jiu – MVM Dragutesti (2-3), deoarece exista suspiciuni ca respectivele formatii nu si-au jucat corect sansele. Atit delegatii si capitanii celor patru echipe, cit si arbitrii intilnirilor au fost convocati de catre presedintele Comisiei de disciplina, Jean Balanescu, la urmatoarea sedinta a comisiei, pentru audieri.

Intrunita pentru discutarea meciurilor programate in etapa a 23-a a campionatului judetean Gorj, Comisia de competitii si disciplina nu a omologat rezultatele a doua jocuri. Este vorba despre meciurile Minerul Urdari – Mecanica Motru (1-2) si Rostramo Tirgu Jiu – MVM Dragutesti (2-3). Asa cum promitea la alegerile din decembrie 2001, noua conducere a Asociatiei Judetene de Fotbal Gorj nu accepta compromisuri si nici nu mai trece cu vederea neregulile din campionat. Pina acum s-au luat masuri destul de dure cu arbitrii, jucatorii sau delegatii echipelor, precum si cu echipele care nu respecta regulamentele, dar neomologarea unor rezultate pe baza unor suspiciuni de blat este fara precedent in campionatul gorjean.

Jean Balanescu, presedintele Comisiei de disciplina, a spus ca s-au primit sesizari referitoare la modul in care cele patru echipe implicate si-au aparat sansele si din aceste motive s-a aminat omologarea rezultatelor: „Exista suspiciuni ca nu si-ar fi aparat corect sansele si de aceea nu le-am omologat rezultatele si i-am invitat la sedinta de saptamina viitoare pe oficialii celor patru formatii, precum si pe arbitrii care au condus cele doua meciuri pentru a-i audia. Observatorul Dan Nitu este cel care a sesizat non combatul la unul din aceste jocuri si s-a prezentat marti in fata comisiei.“

Secretarul AJF Daniel Baloi a trimis deja convocari pentru delegatii si capitanii echipelor implicate, precum si pentru arbitrii si observatorii delegati la aceste meciuri. Faptul ca in cele doua meciuri in care oaspetii au cistigat in deplasare sint implicate toate cele trei echipe care lupta pentru promovare a dus la aparitia acestor suspiciuni. Inaintea etapei a 23-a, Mecanica Motru ocupa primul loc in clasament, cu 58 de puncte, fiind urmata de Jiul Dragutesti, cu 53 de puncte, si de Rostramo Tirgu Jiu, cu 52 de puncte.

Daca CCD va reusi sa demonstreze ca meciurile nu s-au jucat corect, cele patru echipe risca sa piarda jocurile respective, dar si sa fie depunctate in clasament si amendate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS